Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Επίτιμη διδάκτορας του πανεπιστημίου του Essex η Ρένα Δούρου (video)





Σε επίτιμη διδάκτορα του πανεπιστημίου του Essex αναγορεύτηκε το πρωί της Πέμπτης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε η κ. Δούρου είχε την ευκαιρία να μιλήσει ...για την εμπειρία του εμπλουτισμού των γνωστικών εφοδίων, που της προσέφερε το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, περιέγραψε το αποτύπωμα της κρίσης που διέρχεται η Ενωμένη Ευρώπη, και καταθέτοντας σκέψεις για το πώς μπορούμε να παρέμβουμε για τη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του παρόντος και του μέλλοντος στη βάση προώθησης πολιτικών και παρεμβάσεων κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.



«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», υποστήριξε η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη παράλληλα στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου:

«Έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από τον Ernesto Laclau, ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου’. Η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ», είπε.


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/epitimi-didaktoras-toy-panepistimioy-toy-essex-i-rena-doyroy-video/#ixzz5LiH8ICwh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου