Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

Μεγάλες φίρμες μόδας καίνε ρούχα δις δολαρίων και τσάντες για να μην τα αγοράσουν με έκπτωση ακατάλληλοι (μεσαία τάξης) πελάτες netakias.com




μετάφραση από google translate θα διορθωθεί εν ευθέτωι χρόνωι (αγγλικό κείμενο εδώ)



Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ρούχων Burberry έκαψε το περασμένο έτος 37,8 εκατομμύρια ανεπιθύμητα προϊόντα, προκαλώντας περιβαλλοντικές ανησυχίες από τους μετόχους της και συζητήσεις για τη σπατάλη των πολυτελών σημάτων.

Οι μάρκες σχεδιαστών συχνά καταστρέφουν τα ανεπιθύμητα αποθέματα για να σταματήσουν να πωλούνται σε μειωμένες τιμές και να διατηρούν την αποκλειστικότητα των προϊόντων τους, έτσι ώστε να μην πωλούνται στους «λάθους», ανέφεραν οι Times.

Στην ετήσια έκθεσή της, ο πολυτελής κατασκευαστής ρούχων, γνωστός για τα ελεγμένα σχέδια, τα παλτά ύψους 1.800 δολαρίων και τα πουκάμισα αξίας $ 250, δήλωσε ότι κατέστρεψε 13,76 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα ομορφιάς και 24 εκατομμύρια δολάρια σε έτοιμα προϊόντα και αξεσουάρ.



Αυτό ήταν τρεις φορές περισσότερο από ό, τι το 2014. Περισσότερο από 116 εκατομμύρια δολάρια αξίας προϊόντων Burberry καταστράφηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ο The Times.

Οι μέτοχοι της εταιρείας είχαν διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή, ενώ ένας επενδυτής ζήτησε από την ετήσια γενική συνέλευση γιατί τα προϊόντα δεν ήταν διαθέσιμα, ανέφερε το Retail Gazette. Οι λιανοπωλητές αναφέρουν ότι η πρακτική συμβάλλει στην παύση της παραποίησης και στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Burberry εκτιμάται σε περίπου 12,5 δισ. Δολάρια, με εκστρατείες με προσωπικότητες όπως οι Kate Moss, Sienna Miller, Romeo Beckham, Cara Delevingne και Eddie Redmayne.

Η Burberry είπε ότι η καταστροφή ήταν μια βιομηχανική πρακτική και ότι χρησιμοποίησε αποτεφρωτήρες που αξιοποιούν ενέργεια. Πρόσθεσε ότι πήρε το ζήτημα των αποβλήτων «εξαιρετικά σοβαρά», ανέφερε ο The Times.

Η Fashionunited.co.uk ανέφερε ότι η Burberry δεν έχει πλήρη έλεγχο του εμπορικού της σήματος σε διαφορετικές αγορές και έτσι τα ξένα εργοστάσια μπορούν να παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα του σχεδίου.

«Ως εκ τούτου, για να διατηρηθεί η ισορροπία της μάρκας, οι εταιρείες πολυτελείας αποφασίζουν να καταστρέψουν ή να αγοράσουν τις συλλογές τους για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα επανέλθουν στην αγορά», ανέφερε.

Ο γίγαντας λιανικής πώλησης H & M δήλωσε ότι κάηκε ανεπιθύμητο απόθεμα για την εξουσία της σουηδικής πόλης Βάστερας. Οι πολυτελείς μάρκες, όπως η Chanel και η Louis Vuitton, επίσης καίγονται απούλητα αποθέματα, ανέφερε ο The Times.

Σε μια δήλωση προς τη Newsweek, η Burberry δήλωσε ότι έχει εφαρμόσει προσεχτικές διαδικασίες για να ελαχιστοποιήσει το πλεόνασμα των αποθεμάτων.

«Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η διάθεση των προϊόντων είναι απαραίτητη, το πράττουμε υπεύθυνα και συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους μείωσης και επανεκτίμησης των αποβλήτων μας», πρόσθεσε.

«Αυτό αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής ευθύνης μας για το 2022 και έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες και δεσμευμένη υποστήριξη σε καινοτόμους οργανισμούς για να βοηθήσουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ένα παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με την Εγκύκλιος Πρωτοβουλία «Make Make Circular» του Ιδρύματος Ellen MacArthur, όπου συμμετέχουμε σε άλλες κορυφαίες οργανώσεις για να εργαστούμε για μια κυκλική οικονομία μόδας «, ανέφερε η δήλωση.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να περιλαμβάνει μια δήλωση από την Burberry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου