Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Ο Μητσοτάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινωνικό κράτος, αλλά για το ίδιο το κράτος. olympiada v


Το μοντέλο που προάγει ο Μητσοτάκης με τις πειρατικές μίσθωσης οχημάτων, της πειρατικές μισθώσεις ακινήτων, την ασυδοσία των οφσόρ που στερούν πολύτιμους πόρους από τα κράτη – έθνη προς όφελος επιχειρηματιών που δεν αφήνουν ούτε ευρώ στην χώρα από την οποία θησαυρίζουν, αποτελεί τον μέγιστο κίνδυνο για το ίδιο το κράτος.

Αυτό το μοντέλο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ελεύθερη οικονομία, αλλά ασυδοσία και πειρατεία. Το κράτος αδυνατεί να ελέγξει, ο πολίτης – πελάτης αδυνατεί να προστατευτεί, η ροή χρήματος παραπέμπει σε συμμορίες με εγκληματικές δραστηριότητες. Είναι ανεξέλεγκτη.

Εάν καταστραφεί ο ταξιτζής, ο ξενοδόχος, ο άνθρωπος που νοικιάζει νόμιμα μέσω ξενοδοχειακών επιχειρήσεων η δωματίων, τα έσοδα του κράτους θα κλονιστούν και εκεί θα έλθει το τέλος όχι μόνο του συνταξιούχου και του μισθωτού, αλλά της ίδιας της κρατικής δομής.

Διότι ο συνταξιούχος θα πρέπει να καταλάβει ότι τα λεφτά της σύνταξης του δεν προέρχονται πλέον από τις εισφορές του, οι οποίες έχουν εξαϋλωθεί από το χρηματιστήριο και το PSI, αλλά από την φορολογία. Εάν λοιπόν επικρατήσει το μοντέλο Μητσοτάκη, ξεχάστε τις συντάξεις. Ξεχάστε τις δομές υποστήριξης, ξεχάστε την υγεία, την αστυνόμευση, ακόμα και την ίδια την εθνική άμυνα.

Για να πλουτίσουν οικογένειες διεφθαρμένων πολιτικών και επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται την ευρυγνωσια τους όχι για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και την εθνική οικονομία αλλά αποκλειστικά τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, καταστρέφονται έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου