Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Στο αρχείο η υπόθεση με την εξωχωρια του Α. Γεωργιάδη λόγω έλλειψης δόλου και αμέλεια. olympiada




Στο αρχείο τίθεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η υπόθεση δημοσιεύματος τον περασμένο Απρίλιο για τη διατήρηση offshore εταιρίας για τις εκδοτικές του δραστηριότητες στην Κύπρο από τον Άδωνι Γεωργιάδη ενόσω ήταν βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισε ομόφωνα τη μη συνέχιση της έρευνας της σχετικής καταγγελίας, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα μεμπτό στοιχείο εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Αντιθέτως, η Επιτροπή φέρεται να δικαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη για κατοχή εκ μέρους του ΕΠΕ στην Κύπρο, για την οποία όμως ο ίδιος είχε δώσει εντολή διακοπής της πολύ πριν εκλεγεί βουλευτής, αλλά ενώ ο συνεργάτης του προχώρησε σε όλες τις άλλες ενέργειες αμέλησε να το δηλώσει στην εφορία. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει, δε, ότι η εταιρία δεν παρουσίαζε ούτως ή άλλως καμία οικονομική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες, θέλουν, όλα τα μέλη της Επιτροπής να παραδέχονται ότι δεν υφίσταται ζήτημα «offshore» καθώς η Κύπρος αποτελεί κράτος μέλος της Ε.Ε., ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία που ελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, αναφέρουν ότι η εταιρία του κ. Γεωργιάδη λειτούργησε μόλις για 2 μήνες από τη στιγμή της ίδρυσής της και κατόπιν κατέστη απολύτως ανενεργή – προφανώς πριν εκλεγεί βουλευτής αφού δεν διαπιστώθηκε τίποτα μεμπτό – ενώ έγινε αυτόματη διαγραφή της από το σύστημα λόγω της μηδενικής δραστηριότητας επί μία 10ετία.

ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου