Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Πύρινη κόλαση στα Χανιά – Κάηκε ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο – Νέες εικόνες καταστροφής – video




Το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά καταστράφηκε ολοσχερώς εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εσωτερικό του. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα.


Στις φλόγες τυλίχθηκε το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά από πυρκαγιά.... που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής.


Στο σημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης έσπευσε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί σε διπλανούς χώρους. Ωστόσο το κτίριο του Μουσείου έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Γύρω από το κτίριο αναπτύχθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στο δημοτικό κήπο της πόλης, το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και σε στρατιωτικές κατοικίες που βρίσκονται σε διπλανό σημείο.

  
Η φωτιά περιορίστηκε στο κτίριο συνολικής έκτασης3.000 τετραγωνικών μέτρων.
Η καταστροφή είναι ολοσχερής καθώς το εσωτερικό του κτιρίου είχε πολλές ξύλινες κατασκευές.
«Χάθηκε ένα σπάνιο μνημείο Αρχιτεκτονικής και μεγάλης αξίας για την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που βρέθηκε στο σημείο. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο κτίριο δεν υπήρχε μουσειακό υλικό, αλλά πιθανώς μόνο κάποια αρχεία.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους μπροστά από το Μουσείο καθώς και παράπλευρες οδούς, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.   
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες – βίντεο: haniotikaneaflashnews,zarpanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου