Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2018

«Ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα βγαίναμε» – Συγκλονίζει η συνέντευξη των 12 παιδιών που ήταν στη σπηλιά στην Ταϊλάνδη (video)





Όλο τον πλανήτη είχαν συγκλονίσει τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη τα οποία είχαν παγιδευτεί σε ένα σπήλαιο στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι στις 23 Ιουνίου μαζί με τον προπονητή. Έχοντας πλέον συνέλθει από τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασαν παραχώρησαν αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Ονειρευόμασταν την στιγμή που θα βγαίναμε», είπαν για την περιπέτειά τους....

Η συνέντευξη έγινε σε βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη με τον προπονητή Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ να φοράει βουδιστική ενδυμασία. Είχε ζήσει σε βουδιστικό μοναστήρι και ήξερε πως να μην σπαταλά τις δυνάμεις του σώματός του γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, ενώ χρησιμοποίησε και το διαλογισμό κατά τις ημέρες της παραμονής τους μέσα στην πλημμυρισμένη από νερό σπηλιά.

«Βούτηξα μέσα στο νερό για να δω αν θα μπορούσα να τους σώσω. Αφησα τον Τι, τον Αντούν και τον Νάιτ να κρατούν το σχοινί», λέει ο προπονητής τους Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ. «Από την αρχή ήξερα ότι είχαμε εγκλωβιστεί. Προσπάθησα να πω κάτι θετικό στα παιδιά και να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ίσως ότι θα έπρεπε να περιμέναμε λίγο περισσότερο για να υποχωρήσει το νερό και να μπορέσουμε να βγούμε. Αν τους έλεγα ότι εγκλωβιστήκαμε τα παιδιά θα πανικοβάλονταν», συμπλήρωσε.

Ενάμισι μήνα μετά τόσο τα 12 παιδιά όσο και ο προπονητής είναι καλά στην υγεία τους και ευτυχισμένοι που κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτή την περιπέτεια.

«Νιώθω την αγάπη, νιώθω τη ζεστασιά», είπε ένα από τα παιδιά, για να συμπληρώσει ένα άλλο. «Ήμουν σοκαρισμένος. Έλεγα θα έρθουν κάποια μέρα να μας σώσουν. Περιμέναμε και ελπίζαμε κάθε μέρα».

Εχουν πλέον σχέδια για τη ζωή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους. «Θέλω να παίξω κιθάρα και ποδόσφαιρο», ένα ακόμη παιδί.










Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/onirevomastan-ti-stigmi-pou-tha-vgename-sygklonizi-i-synentefxi-ton-12-pedion-pou-itan-sti-spilia-stin-tailandi-video/#ixzz5P7qq3jPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου