Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

«Δεν έχουμε «πάγκο»»...





Πέρα από το πολύ βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η τραγωδία στο Μάτι, στην κατάρτιση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος και με ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα: Την...
έλλειψη στελεχών πρώτης γραμμής που διαθέτουν τα προσόντα για τα καίρια κυβερνητικά πόστα. «Δεν έχουμε «πάγκο»», λέει χαρακτηριστικά ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς μπορεί να δώσει κανείς το στίγμα της «νέας αρχής», όπως θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους για να σηκώσουν το βάρος των βασικών υπουργείων; Αλλαγές που θα περιοριστούν σε μικρό αριθμό υπουργών και τους υφυπουργούς, δεν θα σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα.

Το πρόβλημα έλλειψης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρήθηκε από την πρώτη στιγμή της ξέφρενης πορείας του προς την κυβέρνηση. Η πολύ γρήγορη μετάλλαξη ενός κόμματος διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας δεν έδωσε τον αναγκαίο χρόνο για το «χτίσιμο» κυβερνητικών στελεχών. Επιπλέον, η δυσμενής θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, καθιστά πολύ δύσκολο να ευοδωθούν τα κεντροαριστερά φλερτ του κ. Τσίπρα. Ποιος διακινδυνεύει να εισέλθει σε μια κυβέρνηση της οποίας η προοπτική μόνο ευοίωνη δεν μοιάζει...

Τα ονόματα

Ο ανασχηματισμός φέρει πάντα την προσωπική σφραγίδα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Επομένως, κανείς δεν μπορεί είναι απολύτως βέβαιος για τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος μέχρι αυτή να ανακοινωθεί. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν, παραθέτουμε όσα έχει καταγράψει το ρεπορτάζ του Newpost.

Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός. Στο οικονομικό επιτελείο δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές. Ο κ. Τσακαλώτος επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του, ενώ η εμπειρία που έχει συσσωρεύσει από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθιστά πολύ δύσκολη την αντικατάστασή του λίγο πριν τις εκλογές. Αντιθέτως, δεν είναι τίποτα βέβαιο για τον κ. Δραγασάκη που εκτός από αντιπρόεδρος είναι και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο φέρεται να επιθυμεί ο Νίκος Παππάς, αλλά ανακύπτει το ζήτημα ότι η συνεργασία του με τον κ. Τσακαλώτο δεν είναι πάντα εύκολη. Από την καραμπόλα είναι πιθανόν να επωφεληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Αμετακίνητοι θεωρούνται οι κκ Καμμένος, Κοτζιάς, Αχτσιόγλου , Ξανθός, Γεροβασίλη και Σπίρτζης. Την κενή θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να καταλάβει ο Δημήτρης Βίτσας. Λογικά θα παραμείνουν στις θέσεις του οι κκ. Τζανακόπουλος, ,Σκουρλέτης και Σταθάκης.
Επισφαλής θεωρείται η θέση του κ. Κουρουμπλή ο οποίος προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου με τις δηλώσεις την επαύριο της πυρκαγιάς στο Μάτι. Δύσκολα θα παραμείνουν ο κ. Αποστόλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κ. Κονιόρδου στο υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, δεν φαίνεται πολύ πιθανό να παραμείνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Τσιφόρου,ΕΔΩ...

nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου