Κυριακή, Αυγούστου 12, 2018

Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια...Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί...






Εκκενώνονται χωριά στην Εύβοια – Οι φλόγες καίνε το χωριό Κοντοδεσπότι κοντά στα Ψαχνά – Τριπλό μέτωπο στην Εύβοια... (ΒΙΝΤΕΟ)



- Η φωτιά ξέσπασε στις 15:23 το μεσημέρι κοντά στα Ψαχνά στην Εύβοια - Πήρε γρήγορα διαστάσεις και χρειάστηκε ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής - Η πυρκαγιά καίει κοντά στη θέση Σταυρός στο Δήμο Διρφύων - 90 άνδρες επιχειρούν με τη συνδρομή τεσσάρων ελικοπτέρων και έξι αεροσκαφών - Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο του newsit.gr


Μεσημέρι και ενώ έπνεαν άνεμοι 6 ως 7 Μποφόρ ξέσπασε η φωτιά στα Ψαχνά στην Εύβοια.... Στις 15:23 ξεπήδησαν φλόγες στη θέση Σταυρός και σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Άμεσα ανέλαβαν δράση Πυροσβέστες από το έδαφος και ελικόπτερα και αεροσκάφη από αέρος.
Μετά τις 16:00 φάνηκε ότι λόγω των ανέμων η φωτιά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και έτσι η δύναμη της Πυροσβεστικής ενισχύθηκε με προσωπικό και μέσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματa, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος κάνουν συνεχώς ρίψεις 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη τύπου Canadair και 2 αεροσκάφη τύπου PZL.

Φωτογραφία Βασιλική Δανάη Πάνου

Από τις 16:30 ωστόσο το μέτωπο, λόγω των ανέμων έγινε τριπλό. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πέσει η νύχτα και πάψουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.Φωτογραφία Μελίνα Μπασδέκη

Το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε προληπτικά ενώ οι αρχές είναι έτοιμες να εκκενώσουν και το χωριό Σταυρός.
Ρεπορτάζ: Τάκης Μαρίνης, Ειρήνη Μιλή, Θεοδόσης Πάνου
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 15.20 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Η πυρκαγιά καίει...

πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή πριν από λίγο να εκκενωθούν προληπτικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές, και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ).

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε οικόπεδο στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα, για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκε άμεσα η Υπηρεσία και στο σημείο έσπευσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, περοζόπορο τμήμα, ενώ δόθηκε εντολή να σπεύσουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου