Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

Κέρκυρα: Άγρα πελατών στα σχολεία καταγγέλλουν οι φροντιστές





Για άγρα πελατών από τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σχολείο κάνουν λόγο ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών ...Κέρκυρας με επιστολή προς τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της Κέρκυρας που κοινοποιείται στον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων κ Κηδεμόνων Κέρκυρας. Συγκεκριμένα οι φροντιστές επισημαίνουν ότι το θέμα των παράνομων μαθημάτων από κάποιους, δυστυχώς πολλούς από τους διορισμένους καθηγητές του δημόσιου σχολείου δηλητηριάζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Κατά την άποψή μας είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Από όλους μας. Δεν είναι δυνατόν να σωπαίνουμε περισσότερο όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.


Διορισμένοι καθηγητές από όλα τα σχολεία του νησιού, παρανομούν καθημερινά κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ακόμα και του ίδιου τμήματος που διδάσκουν στο σχολείο τους. Τα απογευματινά «γκρουπάκια» σε νοικιασμένους χώρους στο κέντρο της πόλης μας έχουν γίνει κανόνας για τους επίορκους καθηγητές, που επιδίδονται σε «άγρα πελατών» ακόμα και μέσα στο σχολείο τους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για δραστηριότητες που είναι παράνομες. Η καταγγελτική μας στάση αυτή καθορίζεται από την υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε επαγγελματικά το χώρο μας και την εργασία μας, αλλά δεν μένει ανεπηρέαστη και από τη γενικότερη βλάβη που αντιλαμβανόμαστε ότι προκαλείται:


– στην υγιή, νόμιμη και διαφανή επιχειρηματικότητα του τόπου μας,
– στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου το οποίο υπονομεύεται, υποβαθμίζεται και απαξιώνεται προς χάριν της απογευματινής ενασχόλησης των καθηγητών του με τα παράνομα μαθήματα,
– αλλά και στην προσωπικότητα των ίδιων των μαθητών, που εθίζονται στις κάτω από το τραπέζι παράνομες συμφωνίες με τους ίδιους τους δασκάλους τους. Το μήνυμα που παίρνουν μέσα στη σιγή, είναι ότι τελικά το παράνομο είναι αποδεκτό.

Με αυτές τις σκέψεις και έντονη την αγωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, απευθυνόμαστε με θετική διάθεση σε όλους τους διευθυντές, -ντριες και σε εσάς προσωπικά και ζητάμε όχι μόνο την άποψή σας, αλλά και τις προτάσεις σας. Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική επικοινωνία, για το καλό του σχολείου που υπηρετείτε και της εκπαιδευτικής κοινότητας όπου όλοι μας είμαστε μέλη.

ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου