Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2018

Ηθοποιοί που ίσως δεν γνωρίζετε ότι έχουν πεθάνει!





Δεν σας έχει τύχει να βλέπετε μία παλιά ταινία, και να αναρωτιέστε που χάθηκε ο πρωταγωνιστής; Είστε σίγουροι ότι είναι ακόμη εν ζωή ή μήπως έχει πεθάνει αλλά δεν το γνωρίζετε;...


Όταν βλέπουμε ταινίες στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, υπάρχουν περιπτώσεις που μας συγκινούν. Υπάρχουν διάσημοι ηθοποιοί με τους οποίους έχουμε αναπτύξει… ιδιαίτερους δεσμούς λόγω των χαρακτήρων που υποδύονται. Μπορεί να μην γνωρίζετε όλους αυτούς τους ηθοποιούς με το όνομά τους, αλλά σίγουρα τους αναγνωρίζετε και θυμόσαστε τουλάχιστον έναν ρόλο από την «σύντομη» καριέρα τους. Σύντομη, καθώς ίσως δεν γνωρίζετε ότι και οι 14 αυτοί ηθοποιοί δεν είναι πιά εν ζωή.

Πρόκειται για τους Lee Thompson Young, Brittany Murphy, Heather O’Rourke, Dominique Dunne, Brad Renfro, Jonathan Brandis, Dana Plato, Lisa Robin Kelly, Thuy Trang, Michael Clarke Duncan, Harold Ramis, Andy Hallett, Taylor Negron, «Rowdy» Roddy Piper. Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα στους ηθοποιούς αυτούς και τους χαρακτήρες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν.

Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Lee Thompson Young, γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά της Disney «The Famous Jett Jackson», αυτοκτόνησε στο σπίτι του, στο Los Angeles σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2009 η 32χρονη ηθοποιός Brittany Murphy βρέθηκε νεκρή στο μπανιέρα του σπιτιού της. Πέντε μήνες αργότερα, ο σύζυγός της Simon Monjack, βρέθηκε νεκρός… Ύστερα από έρευνα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες αποκαλύφθηκε ότι η Murphy και ο Monjack, έχασαν τη ζωή τους από την μούχλα που είχε εξαπλωθεί στην πολυτελή έπαυλη στην οποία διέμεναν.



Το κοριτσάκι που πρωταγωνιστούσε στην τριλογία Poltergeist, η Heather O’Rourke, πέθανε από σηπτικό σοκ το 1988. Ήταν 13 ετών όταν πέθανε – λίγο πριν βγει η τρίτη ταινία Poltergeist στις αίθουσες. Η «κατάρα» του Poltergeist συνεχίστηκε με τον θάνατο της Dominique Dunne, που έπαιζε την μεγάλη αδερφή στην πρώτη ταινία. Η Dunne στραγγαλίστηκε από τον φίλο την λίγο πριν τα 23α γενέθλιά της.

Η πρώτη εμφάνιση του Brad Renfro στον κινηματογράφο έγινε το 1994 στην ταινία The Client σε ηλικία μόλις 12 ετών. Πρωταγωνίστησε σε 24 ταινίες και σε πολλά τηλεοπτικά επεισόδια σε όλη την καριέρα του. Βρέθηκε νεκρός στις 15 Ιανουαρίου του 2008. Λίγο πριν από το θάνατό του, εμφανίστηκε στην ταινία The Informers.

Ο Jonathan Brandis αποτέλεσε teen idol της δεκαετίας του ’90, κυρίως εξαιτίας της συμμετοχής του στο τηλεοπτικό SeaQuest. Εργαζόταν στην βιομηχανία από τα 5 του. Στο ζενίθ της καριέρας του λάμβανε 4000 γράμματα από θαυμάστριες την εβδομάδα, και χρειαζόταν 3 σωματοφύλακες μόνο και μόνο για να μπει στο στούντιο. Τον Νοέμβριο του 2003, ο Brandis αυτοκτόνησε.

Η καριέρα του Michael Clarke Duncan είχε ξεκινήσει το 1995, το μεγάλο μπαμ όμως έγινε με την ταινία Πράσινο Μίλι, στην οποία υποδυόταν έναν «αγαθό γίγαντα» με ξεχωριστές δυνάμεις, που φυλακίστηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. Για τον ρόλο του είχε κερδίσει αρκετές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων ήταν και η Υποψηφιότητα Β’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρς του 2000. Πέθανε σε ηλικία 54 ετών.

Ο θρύλος της αμερικανικής πάλης (WWE) και Hall of Famer, «Rowdy» Roddy Piper, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Από το 1986, ο Piper, συμμετείχε σε πάρα πολλές ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές. Λόγω της χαρακτηριστικής φωνής του, είχε ερμηνεύσει ρόλους και σε σειρές κινουμένων σχεδίων.

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Harold Ramis πέθανε σε ηλικία 69 ετών. Ο Harold που είχε ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα το οποίο τον ταλαιπωρούσε χρόνια, το βασικό σύμπτωμα ήταν η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων, τελικά υπέκυψε στις επιπλοκές. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες, όπως το Stripes και το Ghostbusters, όπου είχε υποδυθεί τον Dr. Egon Spengler.

H Thuy Trang, που πρωταγωνιστούσε στους Power Rangers ως Trini Kwan (η κίτρινη), σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Σαν Φρανσίσκο, το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου