Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

«H Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο»... (BINTEO)




Προκαλεί ο Τσαβούσογλου...

«Για να φτάσουμε σε λύση στην Κύπρο, πρέπει να ξεκινήσει μία καινούρια διαδικασία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στη...

10η διάσκεψη Τούρκων Πρέσβεων.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να συνεργαστούν. Κι αυτό το είδαμε πέρυσι. Το είδαμε στη Γενεύη, το είδαμε στο Κραν Μοντανά», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «και η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική».

«Στις δύσκολες ημέρες τους πάντα είμαστε δίπλα τους. Αλλά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πάλι αυξάνουν την ένταση κάνουν πράγματα πολύ περίεργα, που δεν γίνονται. Όλοι μας δεν θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να εξελιχθεί σε μία περιοχή ειρήνης και ευημερίας;», τόνισε...

..


Έλληνες ψαράδες: Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Την ίδια στιγμή τη μεγάλη ανησυχία τους για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο, εκφράζουν οι ψαράδες στη Λέρο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Ειδικότερα,ο πρόεδρος των ψαράδων του νησιού, Χρήστος Τσακιριός και ένας από τους έλληνες αλιείς που δέχτηκαν τα εκφοβιστικά πυρά, ο Κώστας Τσίφτης επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα το περιστατικό.

Και οι δύο έκαναν λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ αποκάλυψαν ότι δέχονται καθημερινά απειλές από τους τούρκους ψαράδες. «Θα κάνουμε δύο μέρες υπομονή, να δούμε τι θα γίνει με το υπουργείο και μετά θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», προειδοποίησε ο κ. Τσίφτης.

Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό

Σε βίντεο που δημοσίευσε το kathimerini.gr δεν προκύπτει μόνο η καθημερινή μάχη των αλιευτικών, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα, μιας και τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δεν διστάζουν να κινηθούν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, σε χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος.

Όπως είναι απολύτως σαφές τα τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τους τη Λέρο (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας), τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ακόμα και μέσα σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.









Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/ebristiki-dilosi-tsavousoglou-meta-to-episodio-sto-egeo-i-ellada-klimakoni-tin-entasi-video/#ixzz5O8pr2yTm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου