Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

Αυτός βρήκε τον απαγωγέα των 11χρονων αγοριών στη Λάρνακα – Όλο το χρονικό (video)




Απαγωγή στη Λάρνακα: Ο δράστης νάρκωσε τα δύο αγοράκια για να μην θυμούνται τίποτα!

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τη δράση του 35χρονου απαγωγέα που άλλαζε πινακίδες στα αυτοκίνητα
Ναρκωμένα φέρονται να ήταν τα παιδιά αλλά και ο απαγωγέας κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του 35χρονου
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις


- Στο νοσοκομείο τα δυο ελληνόπουλα που είχαν απαχθεί - Εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο τους, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης (25.09.2018) - Τα είδαν περαστικοί να μπαίνουν μαζί με τον δράστη και ειδοποίησαν τις αρχές - Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είναι ένας 35χρονος Ελληνοκύπριος.....



Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των δύο 11χρονων αγοριών, που απήχθησαν σήμερα (25.09.2018) το πρωί από το σχολείο τους, στη Λάρνακα, έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία για τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης




Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Cyprus Times, ο δράστης χορήγησε στα παιδιά ένα δυνατό αγχολυτικό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα αγοράκια να υπνωτιστούν και να μην θυμούνται τίποτα από τα όσα έγιναν. Στο νοσοκομείο Λάρνακας αναμένεται μεταβαίνει η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέτα, η οποία θα εξετάσει τα δύο παιδάκια. Αναμένεται να ληφθούν δείγματα και για εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τους χορηγήθηκε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.
Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τα παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η πολυκατοικία, σε διαμέρισμα της οποίας κρατούνταν τα αγοράκια, και βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους.

Ο δράστης είναι 35 ετών και Ελληνοκύπριος και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Στην παρακάτω φωτογραφία, βλέπετε τα δύο οχήματα του 35χρονου, εκ των οποίων το γκρίζο ήταν αυτό που χρησιμοποίησε κατά την απαγωγή, στη Λάρνακα

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο σκοπός της απαγωγής να είναι τα λύτρα. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε. Ο εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να μπαίνουν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά.


Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπέτεια των δύο 11χρονων αγοριών που αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης στη Λάρνακα. Δράστης ένας 35χρονος με συνεργό πιθανότατα τον αδερφό του....

Σχεδόν οκτώ ώρες μετά την απαγωγή τους από το δημοτικό σχολείο Καμάρων, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν τον δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Εντοπίστηκε το γκρι όχημα του 35χρονου

«Έσπασε» τη σιωπή του ο πληροφοριοδότης που έλυσε το μυστήριο της απαγωγής που συγκλόνισε την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μιλώντας στις κάμερες, ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία, ανέφερε ότι συνέδεσε τις περιγραφές που άκουγε από την Αστυνομία, ταύτισε την περιγραφή με τον άνθρωπο ο οποίος είδε τον φερόμενο απαγωγέα των παιδιών.

«Μου κίνησε την περιέργεια άκουσα την περιγραφή». Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί έβγαλαν στα χέρια τα παιδιά «που φαίνονταν ναρκωμένα». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι της γειτονιάς, αλλά ο αδελφός του ο οποίος του τηλεφώνησε να πάει εκεί. Ο ένας αστυνομικός μάλιστα σύμφωνα με την μαρτυρία του ζήτησε βοήθεια.

Άνοιξαν την πόρτα του μπήκαν μέσα και μετά άκουσα φωνές ότι ήταν τα παιδιά μέσα. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση ήταν σαν ναρκωμένα.




Εδώ εντοπίστηκαν τα παιδιά

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η πολυκατοικία στην οποία εντοπίστηκαν τα δύο 10χρονα παιδιά.

Σοκαριστική λεπτομέρεια αποτελεί ότι ακριβώς απέναντι από την εν λόγω πολυκατοικία υπάρχει νηπιαγωγείο.

Μάλιστα στην εν λόγω πολυκατοικία φαίνεται ότι εργάζεται ο πατέρας του ενός εκ των πέντε παιδιών που αποπειράθηκε να αρπάξει ο δράστης.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, κάνουν λόγο για δύο δράστες. Πιο συγκεκριμένα ο ένας δράστης είναι ο 35χρονος που συνελήφθη ενώ ο δεύτερος είναι ο αδελφός του.






Το χρονικό της περιπέτειας

Οκτώ και πλέον ώρες διήρκησε η περιπέτεια των δυο 11χρονων φίλων, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων.

Ο Φίλιππος και ο Θεμιστοκλής ενώ πήγαν το πρωί κανονικά στο σχολείο τους, έμελλε να ζήσουν ίσως την μεγαλύτερη και χειρότερη εμπειρία της ζωής τους. Άνδρας 35 ετών ο οποίος βρισκόταν το πρωί έξω απ΄ το σχολείο τους, είπε στα δυο παιδιά και στους άλλους τρεις φίλους του, να τον βοηθήσουν για να μεταφέρει κάτι από το αυτοκίνητό του, αφού όπως τους είπε ήταν ο νέος τους δάσκαλος.

Λίγη ώρα μετά την πληροφόρηση της απαγωγής, η Αστυνομία γύρω στις 09.30 το πρωί δημοσιοποίησε άμεσα τις φωτογραφίες των δυο παιδιών, αφού προηγουμένως λήφθηκε η σχετική άδεια από τους γονείς των δυο παιδιών.

Διπλό κέντρο συντονισμού: Άμεσα συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας κέντρο χειρισμού και ταυτόχρονα δεύτερο κέντρο, στην Αστυνομική Δ/νση Λάρνακας. Στο κέντρο της Λάρνακας μετέβη άμεσα ο Υπουργός Παιδείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας καθώς επίσης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων: Την ίδια ώρα και νωρίς το μεσημέρι στο Δημοτικό κατέφθασαν γονείς οι οποίοι υπέγραψαν σχετικό έντυπο προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Κατάθεση έδωσαν και οι γονείς των δυο παιδιών καθώς και δάσκαλοί τους.

Κέντρο ΑΔΕ Λάρνακας: Σωρεία ήταν οι πληροφορίες στην ΑΔΕ Λάρνακας τις οποίες οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι αξιολόγησαν και έδιδαν σχετικές πληροφορίες στα περίπολα της Αστυνομίας τα οποία «κτένιζαν» την περιοχή της Λάρνακας κι όχι μόνο. Μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή ανέφεραν ότι ο φερόμενος απαγωγέας κρατούσε σημειώσεις έξω απ’ το σχολείο.

Πολύωρη σύσκεψη: Μετά από 3 και πλέον ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρμοδίων στην ΑΔΕ Λάρνακας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες ενώ κάλεσε όλους, να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Τα χαρμόσυνα νέα: Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου, ο Υπουργός Παιδείας με μια λιτή ανακοίνωσή του στο σχολείο των παιδιών, ενημέρωνε ότι τα παιδιά είχαν εντοπιστεί.

Συναγερμός στο κέντρο της πόλης: Μαζικά έφυγαν από την ΑΔΕ Λάρνακας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες πήγαν στο κέντρο της πόλης λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο των παιδιών. Εκεί εντόπισαν 35χρονο δράστη ο οποίος συνελήφθη.

Μαρτυρίες των ανθρώπων που έδωσαν την σωτήρια μαρτυρία στην Αστυνομία ανέφεραν ότι τα παιδιά εξήλθαν ναρκωμένα στα χέρια των αστυνομικών που πήγαν στην πολυκατοικία.

Από πλευράς τους, Αρχηγός Αστυνομίας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Παιδείας αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασαν συγχαρητήρια σ’ όλους όσους συνέδραμαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού των παιδιών.

Στην ΑΔΕ Λάρνακας εξάλλου αναμένεται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης, αφού εκεί μεταφέρεται ο απαγωγέας ο οποίος και θα δώσει την δική του εκδοχή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sigmalive.com

Βίντεο: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου