Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

Απίστευτο: Ο Παναμάς ανακαλεί τη νηολόγηση του Aquarius μετά από ωμό εκβιασμό της Ιταλίας!




Στην άσκηση οικονομικών και πολιτικών πιέσεων στην κυβέρνηση του Παναμά προκειμένου να ανακαλέσει τη νηολόγηση του πλοίου διάσωσης μεταναστών Aquarius έφτασε η κυβέρνηση της Ιταλίας, στην οποίαν τον «τόνο» δίνει η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά....

Σύμφωνα με καταγγελία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σε ανακοίνωσή της η Λιμενική Αρχή του Παναμά αναφέρει ότι αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη νηολόγηση του πλοίου έρευνας και διάσωσης Aquarius, έπειτα από απροκάλυπτες οικονομικές και πολιτικές πιέσεις από την ιταλική κυβέρνηση.

«Με αυτόν τον τρόπο καταδικάζονται εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν απεγνωσμένα την ασφάλεια να πεθάνουν στη θάλασσα, ενώ δέχεται σημαντικό πλήγμα η ανθρωπιστική αποστολή του Aquarius, του μόνου μη κυβερνητικού σκάφους έρευνας και διάσωσης που έχει απομείνει στην κεντρική Μεσόγειο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η «Μεσόγειος SOS» ζητούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιτρέψουν στο Aquarius να συνεχίσει την αποστολή του, είτε διαβεβαιώνοντας τις αρχές του Παναμά ότι οι απειλές της ιταλικής κυβέρνησης είναι αβάσιμες, είτε χορηγώντας αμέσως μια νέα σημαία με την οποία θα μπορέσει το σκάφος να συνεχίσει την αποστολή του.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, η ομάδα του Aquarius έλαβε επίσημη ενημέρωση από τις αρχές του Παναμά που ανέφερε ότι οι ιταλικές αρχές είχαν προτρέψει τη Λιμενική Αρχή του Παναμά να πάρει «άμεσα μέτρα» κατά του Aquarius. Σύμφωνα με το μήνυμα της Λιμενικής Αρχής του Παναμά, «δυστυχώς επιβάλλεται να διαγραφεί [το Aquarius] από το νηολόγιό μας, επειδή συνεπάγεται πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση του Παναμά και για τον στόλο του Παναμά που εισέρχεται σε ευρωπαϊκά λιμάνια». Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το Aquarius πληροί όλα τα θαλάσσια πρότυπα και συμμορφώνεται πλήρως με τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές που απαιτεί η σημαία του Παναμά.

Η SOS MEDITERRANEE και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν κατηγορηματικά την ενέργεια αυτή ως άλλη μία απόδειξη του σημείου στο οποίο προτίθεται να φτάσει η ιταλική κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι η μόνη συνέπεια θα είναι να συνεχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι στη θάλασσα και να μην υπάρχουν μάρτυρες για να μετρήσουν τους νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου