Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018

Ακόμα μία «μίζα» στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών της υπόθεσης Παπαντωνίου




Η Δικαιοσύνη αναζητά τον τελικό αποδέκτη για το εν λόγω ποσό
Το ποσό έχει διακινηθεί με παρεμφερή τρόπο και μέθοδο με το ποσόν που φέρεται να κατέληξε στον Γ. Παπαντωνίου

Ένα ακόμη ποσό, που φέρεται ...να είναι μίζα, ύψους 2.242.299 ευρώ βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών της υπόθεσης Γιάννου Παπαντωνίου, το οποίο έχει αποσταλεί από την εταιρεία που φέρεται να δωροδόκησε τον πρώην υπουργό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Documento».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δικαιοσύνη αναζητά τον τελικό αποδέκτη για το εν λόγω ποσό, το οποίο έχει διακινηθεί με παρεμφερή τρόπο και μέθοδο με το ποσόν που φέρεται να κατέληξε στον Γ. Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί ήδη δύο δικογραφίες για τον πρώην υπουργό που αφορούν στο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και σχετίζονται με υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Βουλή καλείται λοιπόν να αποφανθεί αν η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε είναι και αυτή παραγεγραμμένη, όπως και η απιστία, ή αν τελέστηκε επ’ αφορμή των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

«Πληρώνω το τίμημα, η Ελλάδα είναι η χώρα που η επιτυχία τιμωρείται»

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαντωνίου προέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε μία μακροσκελή δήλωση, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα πεπραγμένα του, ισχυριζόμενος ότι οι «διώκτες» του «εφεύραν ένα πρωτοφανές σενάριο: Να συνδέσουν αναλήψεις μετρητών ενός αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων – που έχει πεθάνει – από λογαριασμούς του σε ελληνικές τράπεζες με καταθέσεις μετρητών φιλικού μου προσώπου σε δικούς του ελληνικούς λογαριασμούς, χωρίς να υπάρχει καμιά σύνδεση ή σχέση μεταξύ τους».

«Αναμενόμενο να πληρώσω ένα τίμημα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που, ιδιαίτερα σήμερα, η επιτυχία τιμωρείται», τόνισε μεταξύ άλλων.

(documentonews.gr, efsyn.gr)



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/akoma-mia-miza-sto-mikroskopio-ton-anakriton-tis-ypothesis-papantonioy/#ixzz5RaAQVUWP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου