Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Δημοσκόπηση «βόμβα» για τις εκλογές -Δείτε διαφορές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ & ποσοστά κομμάτων




Δημοσκόπηση βγάζει ντέρμπι στις εκλογές – Κλείνει η ψαλίδα – Τρίτο κόμμα οι αναποφάσιστοι

Η δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα “Το Έθνος” έγινε μετά και την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι πολίτες απάντησαν με βάση τα προγράμματα που παρουσίασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα αποτελέσματα της μέτρησης δείχνουν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρόμο για τις εκλογές με την ψαλίδα να κλείνει....

Στις 4,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Ν.Δ.έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Έθνος'' και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,8%. Στην τρίτη θέση η βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,7% και το ΚΚΕ με 5,6%.

Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν το 2,5%, η Ένωση Κεντρώων ακολουθεί με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει το 1,6% και ακολουθεί το ΠΟΤΑΜΙ με 1,3%.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου αποσπά το 1,5% και ακολουθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.


Η πρόθεση ψήφου για λευκό- άκυρο, αποχή ή δεν έχω αποφασίσει βρίσκεται στο 21, 4% .

Η πρόθεση ψήφου
ΚόμμαΠοσοστό
ΣΥΡΙΖΑ19.8%
ΝΔ24,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ7,9%
ΚΙΝ.ΑΛ.6,7%
ΚΚΕ5,6%
ΠΟΤΑΜΙ1,3%
ΑΝ.ΕΛ.2,5%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ2,3%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ1,6%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ1,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ1,5%
ΑΛΛΟ3,5%
ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ1,9%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ12,5%
ΑΠΟΧΗ7%

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 32% αν και ο Αλέξης Τσίπρας αποσπά 27%, ποσοστό υψηλότερο κατά τρεις μονάδες από αυτό που είχε τον Ιούλιο του 2018, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να πείθει το 37% των πολιτών.








Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου