Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2018

Ζακ Κωστόπουλος: Λίγα λουλούδια στο σημείο της άνανδρης επίθεσης – pics





Οι εικόνες στοιχειώνουν. Προκαλούν οργή και θλίψη. Ο Ζακ Κωστόπουλος ανήμπορος να αντιδράσει δέχεται απανωτά χτυπήματα λίγο πριν πέσει νεκρός σε δρόμο κοντά στην Ομόνοια, μπροστά στο κοσμηματοπωλείο όπου είχε μπει λίγο νωρίτερα.


Όσοι τον γνώριζαν, όσοι παρακολουθούσαν τη δράση του, δεν μπορούν... να πιστέψουν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είναι πια εδώ. Πως άφησε την τελευταία του πνοή πέφτοντας θύμα ανελέητου λιντσαρίσματος όταν προσπάθησε, όπως εκτιμάται, να κλέψει ένα κοσμηματοπωλείο.

Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ακόμα και σήμερα, τρεις μέρες μετά το θάνατό του, φίλοι και γνωστοί ή ακόμα και άνθρωποι που συγκλονίστηκαν από το σοκαριστικό video της επίθεσης που δέχτηκε ο 33χρονος ακτιβιστής, αφήνουν λίγα λουλούδια, ένα κερί στη μνήμη του και σημειώματα για «καλό ταξίδι».

Σήμερα το πόρισμα

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή. Αν δηλαδή ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα που δέχτηκε, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο σοκαριστικό video ή από τα γυαλιά της τζαμαρίας τη στιγμή που προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο.
Η δικηγόρος της οικογένειάς του μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η δικηγόρος Α. Παπαρούσου μίλησε για «έναν άνθρωπο παγιδευμένο που εμποδίστηκε με βία να διαφύγει και αυτό οδήγησε στον θάνατό του». Η δικηγόρος έκανε λόγο για καθαρή δολοφονία, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν είναι βαριά σκοπούμενη και επικίνδυνη βλάβη, αλλά ανθρωποκτονία.
Απ’ την πλευρά του ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη Χ. Αναγνωστόπουλος είπε, στην ίδια εκπομπή, ότι όντως έχει εντοπιστεί στον χώρο ένα μαχαίρι, αναφέρεται μάλιστα σε μαρτυρίες περιοίκων πως η ταμειακή μηχανή του καταστήματος ήταν σπασμένη και πως κοσμήματα είχαν πέσει στο πάτωμα. Αναφέρει μάλιστα πως εάν είχε μπει στον χώρο του καταστήματος για να προστατευτεί, όπως έχει αναφερθεί, θα έπρεπε να περιμένει την αστυνομία και όχι να αντιδράσει με τον τρόπο αυτό.
Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη αναφέρει ότι ο πελάτης του είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα κλοπής και αντέδρασε τον τρόπο αυτό καθώς ο Ζακ Κωστόπουλος ενώ είχε κληθεί η αστυνομία επιχειρούσε να διαφύγει κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο.

«Έγκλημα απερίγραπτης βίας»

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στις εικόνες της απερίγραπτης βίας και όσα συνέβησαν μέσα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για αυτό ακριβώς: ένα έγκλημα απερίγραπτης βίας. Και εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του Ζακ Κωστόπουλου.
«Την Παρασκευή, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας συνέβη ένα έγκλημα απερίγραπτης βίας.
Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία και να αφαιρεί ζωές.
H Ελληνική πολιτεία δεν επιβάλει την θανατική ποινή. Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτος. Για κάθε παραβατική πράξη, για κάθε έκνομη ενέργεια οφείλουμε ως κοινωνία να λειτουργούμε με την νόμιμη απόδοση ποινής και όχι με την αυτοδικία και τον νόμο του Λυντς.
Καταδικάζουμε τη χρήση βίας που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κανονικοποίησή της σε βαθμό που η κοινωνία να αδιαφορεί.
Έχασε τη ζωή του ένας ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, αγωνιστής κατά του HIV, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος που έχει πέσει ξανά και ξανά θύμα ξυλοδαρμού και ομοφοβικής βίας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χαμό του Ζακ Κωστόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου