Το πιάτο δεν είναι δημιουργικό, το σερβίρισμα είναι δημιουργικό. Το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπύρα-νουντλς, ο αφρός είναι παραπλανητικός, τον επιτυγχάνουν χτυπώντας ασπράδι αυγού. Δεν περιέχει αλκοόλ. Είναι ράμεν που απλώς σερβίρεται σε μεγάλο μπυροπότηρο. Που πριν το έχουν παγώσει. Ίσως το ότι το έχουν παγώσει να δίνει καινούργια γευστική διάσταση.

Την ιδέα κατέβασε η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη. «Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ κι έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Και το επόμενο που σκέφτηκα ήταν «και γιατί όχι μπύρα-νουντλς;»» είπε, στο Insider, η Τζούλια.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ