Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2018

4 νέα έργα του Μπάνσκι βγαίνουν σε δημοπρασία – Τρέμουν την αντίδρασή του! (ΒΙΝΤΕΟ)





Τέσσερα νέα έργα του καλλιτέχνη Μπάνσκι βγάζει αύριο σε δημοπρασία ο οίκος Artcurial και όλοι περιμένουν ποια θα είναι η αντίδραση του καλλιτέχνη!


Ο Μπάνσκι στις αρχές Οκτωβρίου είχε καταστρέψει ένα έργο του που μόλις είχε πωληθεί έναντι 1,185 εκατομμύρια ευρώ από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο και η αγωνία για το ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του είναι μεγάλη!

«Περιμένουμε ήρεμα τη δημοπρασία, αλλά αν συμβεί κάτι, αυτό δεν θα είναι μια επανάληψη», εκτιμά ο Αρνό Ολιβέ, ειδικός της δημοπρασίας.


Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης από το Μπρίστολ που διατηρεί την ανωνυμία του είχε καταστρέψει με ειδικό μηχανισμό το έργο του, θέλοντας να καταγγείλει την «εμπορευματοποίησή» της τέχνης.
click4more


Μια περιουσία για το colpo grosso του Banksy – Αγόρασε τον πίνακα...

Το περιστατικό αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε το έργο να πάρει ακόμη μεγαλύτερη αξία και να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις εκδοχές, υπήρχαν οπωσδήποτε συνεργοί του Μπάνσκι στην αίθουσα, αν δεν ήταν ο ίδιος, για να ενεργοποιήσουν τη μπαταρία επιτρέποντας την αυτοκαταστροφή του «Girl with ballon».

«Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουμε ένα σύστημα ασφαλείας αλλά θέλουμε να μείνει κρυφό, υποκείμενο. Δεν θα υπάρχουν δέκα γορίλες σε κάθε αίθουσα! Ο οίκος μας δεν είναι χρηματοκιβώτιο, δεν είναι ένας δημόσιος θεσμός. Θέλουμε οι αγοραστές και οι επισκέπτες να χαίρονται», δηλώνει ο ειδικός του Artcurial που βρίσκεται στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων.

Όσο για τον Σόθμπις και τον ‘Αλεξ Μπράντσικ, επικεφαλής στο τμήμα σύγχρονης τέχνης Ευρώπης, το περιστατικό μπορεί να σόκαρε, αλλά «ο Μπάνσκι δεν κατέστρεψε ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, δημιούργησε ένα ακόμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου