Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Διακοπή της «μαραθώνιας» απολογίας του Γιάννου Παπαντωνίου – Θα συνεχιστεί την Τρίτη




Διεκόπη για αύριο το πρωί η απολογία του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομου ποσού 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.


Η απολογία διεκόπη λόγω κόπωσης μετά από σχεδόν 12 ώρες που διήρκησε, καθώς ο πρώην υπουργός βρέθηκε στις 9 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο οπότε και ξεκίνησε η όλη διαδικασία.

Κατά πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων των ανακριτών, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το προγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Το πρώτο σκέλος της απολογίας του, το οποίο άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, αναλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικά στην επίμαχη για την οποία και οι δυο ανακριτές υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί επτά ώρες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπήθηκε» από την Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου για ζητήματα που ανακύπτουν από τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και «λεπτομέρειες επί εγγράφων της υπόθεσης » γεγονός που φέρεται να δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στον κ. Παπαντωνίου.

Κάτι που δείχνει την πρόθεση των ανακριτών διαφθοράς να εξαντλήσουν κάθε πτυχή του βαρύτατου κατηγορητηρίου είναι το γεγονός ότι γνωστοποίησαν στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου ότι η απολογία της μεταφέρεται για αύριο το πρωί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της απολογίας του πρώην υπουργού πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο διάλειμμα διάρκειας μισής ώρας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που φέρεται να υπήρξε, το δευτερο σκέλος της απολογίας του υπουργού άρχισε μετά τις 5 το απόγευμα.

Σε αυτό, κατά πληροφορίες, άνοιξε ο κύκλος των ερωτήσεων για τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία σε βάρος του ισχυριζόμενος ότι » μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μέτα από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν απο 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο » των διωκτών του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται του ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ταξίδι στο…διάστημα

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές διαφθοράς : «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιουν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβουν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφες δήθεν στοιχείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου