Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2018

Νέα Δημοκρατία: Στον… Γιούνκερ οι απειλές Πολάκη για φυλακίσεις




Ως εξαιρετικά σοβαρό αντιμετωπίζουν στη Νέα Δημοκρατία το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη και τις απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων για διώξεις και φυλακίσεις προκειμένου - κατά τον ίδιο - ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ...ότι πίσω από τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κρύβονται δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Το δεύτερο η επιλογή του Μαξίμου να πολώσει το κλίμα έως τις εκλογές μέσω της σκανδαλολογίας.

Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζονται με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ακριβώς αυτοί που καταφεύγουν στις πρακτικές Όρμπαν για ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη, βάζοντας την Ελλάδα – όπως και ο Ούγγρος πρωθυπουργός τη χώρα του – στο περιθώριο της Ευρώπης.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν, εξάλλου, ότι δικαιώνεται ξανά η εκτίμησή τους πως η εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου και προσωπικά του κ. Τσίπρα στις προκλητικές δηλώσεις Πολάκη δείχνουν πως αυτές τελούν εν γνώσει και εν εγκρίσει του πρωθυπουργού. Εκτίμηση που εξέφρασε δημόσια και η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Θέμα FM).

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει το θέμα ψηλά στις Βρυξέλλες και δη στη συνάντηση που θα έχει αύριο (17.10.2108) με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Το στίγμα έδωσε ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πολάκη με ένα μήνυμά του στο Twitter γραμμένο στα αγγλικά: «Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία, αλλά θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης δεν επισήμανε τυχαία πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ως η μοναδική στην Ευρώπη ισχυρή κι ενωμένη δύναμη της Κεντροδεξιάς, μακριά από το λαϊκισμό, τους εθνικισμούς και τις αντιευρωπαϊκές κορόνες. Προσφάτως δε η ΝΔ καταδίκασε έμπρακτα στους κόλπους του ΕΛΚ τη στάση Όρμπαν, με αφορμή την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εκκίνηση της διαδικασίας κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας από την Κομισιόν.

Από την Κορινθία όπου περιόδευσε χθες ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας» και κάλεσε τον Πάνο Καμμένο για μία ακόμη φορά να ρίξει την κυβέρνηση, εφόσον εννοεί πραγματικά όσα λέει για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει. Η ΝΔ διεκδικεί μια νωπή και ισχυρή εντολή, για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κύκλοι της οδού Πειραιώς, την ίδια στιγμή, πραγματοποιούσαν σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Γραμματείας του και σημείωναν πως «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το «παλαιό πολιτικό σύστημα», υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του και τα χειρότερα στελέχη του. Παρουσιάζεται ως «νέο» κόμμα, αλλά είναι φτιαγμένο από τα πιο παλιά και φθαρμένα πολιτικά υλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου