Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Αναλυτικά: Αυτά θα είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές - Όλα τα ονόματα





Η αντίστροφη µέτρηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές άρχισε στη ΝΔ και σύµφωνα µε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν τα εξής δυο στοιχεία: Πρώτον, στα ψηφοδέλτια θα συµµετάσχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι σήµερα είναι βουλευτές και άρα εγκαταλείφθηκαν –µε βάση τα τωρινά δεδοµένα- µετά από σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο οι σκέψεις να κοπούν διάφορα πρόσωπα. Δεύτερον, για τα νέα στελέχη και τους νέους υποψηφίους, περιέγραψε ευκρινώς το προφίλ τους, αλλά και τις… υποχρεώσεις τους.

Η Πειραιώς ήδη έχει διαµηνύσει ότι αξιολογούνται συµπεριφορές επίδοξων υποψηφίων και δεν θα στερήσουν σε κανέναν το δικαίωµα να λέει πως είναι υποψήφιος της ΝΔ, αν και όποιος προβάλλει πως έχει την έγκριση του Κυρ. Μητσοτάκη ή του κόµµατος γενικότερα θα κοπεί από τις λίστες.

Η Κυριακάτικη Kontranews στο ρεπορτάζ του Γιάννη Αναγνώστου παρουσιάζει τις λίστες που έχουν στα συρτάρια της Πειραιώς και αναδεικνύει τα µέχρι σήµερα ονόµατα που έχουν συζητηθεί για τις λίστες της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και εκπλήξεις, ενώ κυρίαρχο ρόλο διαδραµατίζει ο εξ απορρήτων σύµβουλός του Κυρ. Μητσοτάκη και ανιψιός του, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δηµητριάδης.

Η ΤΡΙΧΟΤΟµΗµΕΝΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Η τριχοτόµηση της Β΄ Αθηνών δηµιούργησε νέα δεδοµένα για τους υποψηφίους, αλλά διευκόλυνε κατά πολύ τους σχεδιασµούς βασικά των έµπειρων και παλαιών βουλευτών. Στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθήνας θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο τοµεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουµουτσάκος, η Νίκη Κεραµέως, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, η Ζωή Ράπτη, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωµανός και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Υπάρχει ακόµα ερωτηµατικό που θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ στη λίστα θα είναι ο δηµοσιογράφος Φώτης Καρύδας, ο Αντώνης Χονδρονίκος, ο Τάσος Καρανδρέας, ο Γιάννης Κούτρας και η Ινέτζη Δηµητρακάκη.

Στο Νότιο Τοµέα υποψήφιος θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Αθλητισµού Άννα Καραµανλή, ενώ η Άννα Μισελ Ασηµακοπούλου φαίνεται πως θα είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή. ο δήµαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Τάσος Γαϊτάνης, η Ντόρα Πάλλη, ο Γιάννης Καλλιάνος, µάλλον ο δήµαρχος Δάφνης και Υµηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Στο Δυτικό Τοµέα, υποψήφιος εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη λίστα θα είναι ο Γεράσιµος Γιακουµάτος και όπως ανακοίνωσε προ ηµερών και ο τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εάν δεν επιλέξει να παραµείνει στην Ευρωβουλή θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κύρτσος και οι δηµοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος, αλλά και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ συζητούνται τα ονόµατα του Δηµήτρη Μαραβέλια και του Μπάµπη Καούκη.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Στην Α’ Αθηνών, η πιο ηχηρή κίνηση είναι η εκτός απροόπτου µετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια και Νικήτα Κακλαµάνη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη µάχη του σταυρού θα ριχθούν ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος θα µετακινηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Δηµήτρης Ιατρίδης, ενώ ακούγεται πολύ έντονα το όνοµα του γνωστού δηµοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών θα συµµετάσχουν ο οικονοµολόγος Θανάσης Πηλιούνης και η δικηγόρος Σοφία Νικολάου.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκ νέου υποψήφιοι στην περιφέρεια Αττικής θα είναι οι σηµερινοί βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας. Στη µάχη του σταυρού θα ριχθούν επίσης ο Βασίλης Οικονόµου, που µετακινείται από το Επικρατείας, ο Νίκος Καντερές, ο Ανδρέας Τσώκος, ο Γιώργος Κώτσηρας, ο Νίκος Σοφιανός, η Ευρώπη Κοσµίδη, η Βάσω Κόλλια και ο δικηγόρος Γιάννης Σαµέλης. Επίσης, προστίθενται από το Μητρώο Στελεχών ο φαρµακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο. Εσχάτως συζητείται και το όνοµα του αυτοδιοικητικού στελέχους Πέτρου Πουλάκη.

Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στην Α’ Πειραιώς θα είναι και πάλι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηµατία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (στενή σχέση µε Ντόρα Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταµιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά. Συζητείται ακόµη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Ακόµη θα τοποθετηθούν στη λίστα δύο νεαρά στελέχη, προερχόµενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ ερωτηµατικό υπάρχει για την Νόνη Δούνια. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα συµπληρώσει το ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λεούσης, πρόεδρος της Β’ Υγειονοµ. Περιφέρειας.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στη Β’ Πειραιώς, µετά την αποχώρηση του Γιάννη Τραγάκη και του Τάσου Νεράντζη που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη λίστα θα µπουν, ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μιχάλης Λιβανός, ο πρώην δηµοτικός σύµβουλος Νίκο Χρουσαλάς, ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Μαρκόπουλος (προ ηµερών έκανε και επίσηµα έναρξη του προεκλογικού του αγώνα µε αγιασµό, παρουσία του βουλευτή Κώστα Αχ. Καραµανλή). Επίσης ακούγονται τα ονόµατα του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παλευρατζή, της δηµοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη, της Ελένης Κριτσιδήµα, καθώς και του Τάσου Μύτογλου, από το Μητρώο Στελεχών. Εσχάτως ακούγεται και το όνοµα της Αντζελας Γκερέκου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Εκτός των Μάριου Σαλµά και Κώστα Καραγκούνη, στη λίστα θα είναι ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός και ο επικοινωνιολόγος Βασίλης Φεύγας. Τελευταία µπαίνει στην εξίσωση και η πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Νικολίνα Μαρίνου. Από το Μητρώο ξεχωρίζουν η Αναστασία Σακαρέλη, που εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, και η Μαρία Καλπουζάνη, η οποία έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε µεγάλες τράπεζες. Στις γυναικείες υποψηφιότητες αναµένεται να συγκαταλεχθεί και η Γεωργία Μπόκα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής και σε προηγούµενες εθνικές εκλογές. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γεώργιος Παΐσιος.

ΑΧΑΪΑ Πέραν των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, µια κοινοβουλευτική έδρα αναµένεται να διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο εγκληµατολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο Γιώργος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονοµικών, ο Φοίβος Μπεκίρης, αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, ο Γιώργος Καραµαλίκης, ο Γιώργος Κουτρουµάνης και οι πολιτευτές Εφη Γιαννιά και Ελένη Κονιδάρη - Αντωνοπούλου.

ΗΛΕΙΑ Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος. Αλλη µία θέση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πάλι ο δικηγόρος και πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης. Επίσης, ένα νέο πρόσωπο, µε αναφορά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, µέσα από το Μητρώο Στελεχών, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει µε αξιώσεις µια θέση στη Βουλή και πρόκειται για τον νεαρό επιχειρηµατία Νίκο Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τουρισµό και την εστίαση. Αλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Νικόλαος Καλάκος, γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταµείου Επικουρικής Ασφάλισης, και ο Δηµήτρης Κωνσταντόπουλος, σύµβουλος επιχειρήσεων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΕΒΕΝΑ Στα Γρεβενά, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Τιµολέοντος Κοψαχείλη, έντονα κινείται ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Δυνατή υποψηφιότητα χαρακτηρίζουν αυτήν του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δηµήτρη Τσακνάκη, αν τελικά αποφασίσει να είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ ισχυρό στίγµα έχουν δώσει οι Απόστολος Τσένης και Θανάσης Σταυρόπουλος.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ Στο ψηφοδέλτιο της Καστοριάς θα είναι η νυν βουλευτής Μαρία Αντωνίου καθώς και ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Επίσης όπως φαίνεται, από το Μητρώο Στελεχών θα είναι η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη καθώς και ο Βασίλης Τσιφλικιώτης, επίσης δικηγόρος.

ΚΟΖΑΝΗ Στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης δεν θα είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Στη λίστα θα είναι ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Από το Μητρώο Στελεχών, πιθανόν να συµπληρώσουν το «γαλά-ζιο» ψηφοδέλτιο ο οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης και η Λένα Κοσαµπαλίδου. Στην εξίσω-ση βρίσκονται επίσης η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Εύη Πρώιου, και το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Χά-ρης Κάτενας, ο Γιώργος Τοπαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Δακής.

ΚΟΖΑΝΗ Στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης δεν θα είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Στη λίστα θα είναι ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Από το Μητρώο Στελεχών, πιθανόν να συµπληρώσουν το «γαλά-ζιο» ψηφοδέλτιο ο οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης και η Λένα Κοσαµπαλίδου. Στην εξίσω-ση βρίσκονται επίσης η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Εύη Πρώιου, και το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Χά-ρης Κάτενας, ο Γιώργος Τοπαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Δακής.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΗµΑΘΙΑ Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Επίσης, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο λέγεται ότι θα ενταχθούν οι περιφερειακοί σύµβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο Πέτρος Λυµπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο γιατρός Γιώργος Μηνάς, ο Κώστας Ζιώγας, καθώς και ο Αργύρης Γκαµπέσης, πρώην διοικητής του νοσοκοµείου «Παπανικολάου». Τα ονόµατα δύο αγροτών «παίζουν» επίσης για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και πρόκειται για τον Νίκο Λολιόπουλο και τον Στέργιο Κίρτσιο.

ΠΕΛΛΑ Στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή, Γιώργο Καρασµάνη, θα είναι και πάλι οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταµενίτης και Δάνης Τζαµτζής. Επίσης, ισχυρό στίγµα δίνουν ο περιφερειακός σύµβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο δήµαρχος Εδεσσας, Δηµήτρης Γιάννος, ο Γιώργος Γκλαβάκης, ο Γιάννης Ανδρίτσος, η Γεσθηµανή Πασχαλίδου, η Δέσποινα Πρίνια, ο Ηλίας Πλιόγκας και η Ειρήνη Χατζοπούλου. Εκτός αυτών, «παίζει» η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας φαρµακευτικών προϊόντων.

ΣΕΡΡΕΣ Χωρίς ιδιαίτερες µεταβολές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο στις Σέρρες, µε τον Κώστα Καραµανλή να είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της παρακαταθήκης των καραµανλικών στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραµανλή, και τη Φωτεινή Αραµπατζή επίσης να είναι εκ νέου υποψήφια. Υποψήφιοι θα είναι ακόµη ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Μενέλαος Βλάχβεης και ο Δηµήτρης Γκολέµης.

ΚΙΛΚΙΣ Στο Κιλκίς, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά, που «κλειδώνει» την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας γραµµατέως Γυναικείων Θεµάτων, Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ έντονα ακούγεται και πάλι ο δηµοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Ο εν ενεργεία βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς θα έχει απέναντί του τον Ευθύµιο Καρανάσιο, καθώς και τον επιχειρηµατία Δηµήτρη Τσούφη. Ακούγονται επίσης ο γιατρός Μανώλης Μπέης, ο δικηγόρος Στέλιος Βαλιάνος και η επίσης δικηγόρος Στέλλα Κουφογιάννη.

ΠΙΕΡΙΑ Αλλαγή δεδοµένων µε την επιλογή του βουλευτή Κώστα Κουκοδήµου να είναι υποψήφιος δήµαρχος Κατερίνης. Στη λίστα θα είναι η πρώην βουλευτής Αννα Μάνη-Παπαδηµητρίου, και συζητούνται τα ονόµατα του Λευτέρη Μωυσιάδη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του δικηγόρου Νίκου Λιακόπουλου, της πρώην προέδρου του ΙΚΥ Εφης Μπάσδρα (θεωρείται σίγουρη υποψήφια), του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Ηλία Τάπρα, του Δηµήτρη Μπέη και του «σαµαρικού» Φώντα Μπαραλιάκου. Ερώτηµα αποτελεί ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Εντονα ακούγεται και το όνοµα του πρώην γενικού γραµµατέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ Στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, εκτός από τον γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Νέας Δηµοκρατίας, Κώστα Τσιάρα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ασηµίνα Σκόνδρα και Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Αν και υπάρχει η φήµη για συµµετοχή του Παύλου Σιούφα, ο ίδιος δεν την επιβεβαιώνει, ενώ αποχώρησε από την πολιτική ο Σπύρος Ταλιαδούρος. Ακόµη, παίζουν έντονα τα ονόµατα, από το Μητρώο Στελεχών, του καρδιολόγου Σωτήρη Κουλοκτσή και του Ευάγγελου Θεολόγη. Επίσης, φαίνεται ότι εξετάζονται σοβαρά η Σοφία Τόλια, ο Δηµήτρης Τσιαντής, ο Φώτης Βρεκός, ο Γιώργος Κωτσός, ο Κώστας Κουσάης, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών, καθώς και ο πρώην γενικός γραµµατέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης. Κάποιοι, επίσης, βάζουν στην εξίσωση το γνωστό στέλεχος Κώστα Πάσχο.

ΛΑΡΙΣΑ Στον κάµπο, οι νυν βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Μάξιµος Χαρακόπουλος θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την κυριαρχία τους, ενώ άµεσοι ανταγωνιστές τους αναµένεται να είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα, ο Θανάσης Παιδής και από το Μητρώο Στελεχών ο Γιώργος Καραβάνας, διευθύνων σύµβουλος τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Οµφαλοπλακουντιακού Αίµατος, καθώς και η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Ερώτηµα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην δήµαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ Στη Μαγνησία, εκτός από τον νυν βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, που «κλειδώνει» την πρώτη θέση, θα είναι εκ νέου υποψήφια η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο διάστηµα η υποψηφιότητα του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος προήλθε από το Μητρώο Στελεχών. Επίσης, υποψηφιότητα µε αξιώσεις είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Χρόνη. Οπως όλα δείχνουν, ενδιαφέρον δείχνει ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές, χωρίς όµως να είναι κάτι σίγουρο. Οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Ελενα Αντωνοπούλου φαίνεται ότι επιθυµούν επίσης να είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του θεσσαλικού νοµού.

ΤΡΙΚΑΛΑ Στα Τρίκαλα, εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκρέκα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και ο Θανάσης Λιούτας. Ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, µε έντονη πλέον κινητικότητα στην περιοχή, θα είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο µε αξιώσεις για µια καλή παρουσία. Επίσης παρόντες δηλώνουν οι γιατροί Ηλίας Τσιαούσης και Χρήστος Λιάπης, προερχόµενοι από το Μητρώο Στελεχών. Εκτός αυτών, την επιθυµία τους για συµµετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δηλώνουν η Ζέφη Νικολάου, ο Χρήστος Κρητικός, ο ΟΝΝΕΔίτης Βαγγέλης Καραµίντζιος και ο Γιάννης Αναγνώστου, µε ερώτηµα να αποτελούν ο Γιώργος Βράντζας και ο Χρήστος Μιχαλάκης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονοµολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δηµοτικός σύµβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

ΑΡΚΑΔΙΑ Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση µε το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουµουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τοµέα και στον τοµέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρ. Δήµα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ν. Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός και πολιτεύτρια Γιώτα Μπάγκα. Από το Μητρώο Στελεχών δεδοµένη θεωρείται η συµµετοχή της πολιτικού µηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παν. Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης.

ΛΑΚΩΝΙΑ Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, µε το ψηφοδέλτιο να µην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηµατίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας. Σηµαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, µπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαµαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαµπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός µηχανικός, µε σταθερή παρουσία στον νοµό, Μίλτος Χρυσοµάλλης. Το τελευταίο διάστηµα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συµπληρώσουν η Πιπίνα Κουµάντου και είναι έντονη η φήµη για τον δικηγόρο Δηµήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνοµα του Πέτρου Μπαλαούρα.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

ΔΡΑµΑ Ο βουλευτής Δηµήτρης Κυριαζίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ακούγεται έντονα το όνοµα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μιχάλη Τάσσου. Παίζουν, επίσης, οι Κώστας Μπλούχος και Κυριάκος Χαρακίδης.

ΈΒΡΟΣ Τη Ν.Δ. εκπροσωπεί σήµερα στη Βουλή ο Αναστάσιος Δηµοσχάκης, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Δερµεντζόπουλος (σε διαφορετική περίπτωση ακούγεται εδώ και καιρό η θυγατέρα του, Μελίνα Δερµεντζοπούλου). Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών λέγεται ότι θα συµµετάσχει ο Κωνσταντίνος Χατζηµιχαήλ, έµπορος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις Interbagno. Στο ψηφοδέλτιο θα συµπεριληφθεί η συγγραφέας και µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χρύσα Μπαχαρίδου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ακούγονται, επίσης, οι Βαγγέλης Ρούφας, Κώστας Κελέτσης και Σωτήρης Μποταΐτης.

ΚΑΒΑΛΑ Στην Καβάλα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο τοµεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνοµα του πρώην προέδρου του Περιφερειακού Συµβουλίου Αν. Μακεδονίας Θράκης Κώστα Αντωνιάδη και, όπως όλα δείχνουν, θα µπουν και πάλι στη µάχη του σταυρού οι πρώην βουλευτές του νοµού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης.

ΞΑΝΘΗ Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ενώ πιθανοί για να τον πλαισιώσουν είναι οι Ακήφογλου Μπιρόλ, Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαλάκης και Μιχάλης Πουσπουρίκας

ΡΟΔΟΠΗ Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να πετύχει την... ολική επαναφορά του α έχουν παίξει κοµβικό ρόλο στην προσέγγισή του µε το σύστηµα Μητσοτάκη. Τη λίστα θα συµπληρώσουν, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Μουσταφά Κατραντζή καθώς και η Βούλα Ελευθεριάδου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Υποψήφιος όπως είναι αυτονόητο θα είναι ο νυν βουλευτής και γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνοµα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόµη να επιβεβαιώνεται. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιµος Σενετάκης, µε σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεδοµένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δηµοτικού Συµβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη. Επίσης, ακούγεται το όνοµα του έµπειρου κοµµατικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα µπορούσαν να συµπεριληφθούν η δηµοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηµατίας στον τοµέα του τουρισµού Γιώργος Μπαµιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

ΛΑΣΙΘΙ Στον Νομό Λασιθίου αµετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο µέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

ΡΕΘΥΜΝΟ Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύµνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναµένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

ΧΑΝΙΑ Ιδιαίτερο στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων, όπου υποψήφια θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που κατεβαίνει από την Αθήνα. Πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καµπουράκης. Εκτός λίστας θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και µένει να φανεί εάν θα πάρει τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δηµήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαµπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη µία θητεία, ενώ µε έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και µέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συµπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύµβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός µηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι µια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της µάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναµική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωµα, µε καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ανανέωση, απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλλονιάς. Σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες του Παύλου Παπαδάτου, του δικηγόρου και πρώην γραµµατέα Νέας Γενιάς Παν. Κανελλόπουλου και του αντιδηµάρχου Ραφήνας Πικερµίου, Γιώργου Κοκκόλη. Σε σκέψεις είναι τα στελέχη Γεράσιµος Ιλινόιος Τσουρούφλης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης, η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Οµάδων Εργασίας στη Γραµµ. Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας της Ν.Δ και ο Παναγής Μαρκάτος.

ΚΕΡΚΥΡΑ Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Στέφ. Γκίκας, ενώ τους τελευταίους µήνες παίζει και ο καθηγητής Δηµ. Δαβέττας. Επίσης, αναµένεται πρόσωπο από το Μητρώο Στελεχών, καθώς και οι Γ. Κοντός και Φ. Τσιµπούλη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου. Πρόκειται για τον πρώην νοµάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δηµοτικού Συµβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό ΟΝΝΕΔίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και για την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία Διονυσία Δαµουλάκη και ο Διονύσιος Ντένης Μαλαπέτσας.

ΛΕΥΚΑΔΑ Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα ενταχθεί ο νεαρός πρόεδρος ΝΟΔΕ, Βασίλης Παπαχρήστος, δίνοντας την απόλυτη ανανέωση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο οποίος έχει και στενές επαφές µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Ολα δείχνουν ότι θα συµµετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-µηχανικός Βασίλειος Μελάς, καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΛΕΣΒΟΣ Δεδοµένη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαµπου Αθανασίου. Ξανά υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής και ο Δηµήτρης Παπαγιαννίδης.

ΣΑΜΟΣ Στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα αποτελέσει η µονοεδρική της Σάµου, όπου δυναµικό «παρών» δηλώνουν ο «γιατρός των µεταναστών» Μάνος Λογοθέτης, µε σταθερή παρουσία στο νησί, και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης. Επίσης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συµπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηµατίας Νίκος Στεφανής, καθώς και ο αντιδήµαρχος Καρλοβάσου, Αναστάσιος Καλατζής. Το τελευταίο διάστηµα έχει «παίξει» και το όνοµα του δηµάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

ΧΙΟΣ Στη Χίο θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης και, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει «αέρας» ανανέωσης µέσω του Μητρώου Στελεχών. Ο λόγος για τον Αιµιλιανό Ευαγγελινό, που διετέλεσε διευθυντής ΔΙΕΚ και γυµνασίων, τον γιατρό Κωνσταντίνο Τροµπούκη και τον αξιωµατικό του Λιµενικού, Χαράλαµπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει επίσης ο Νίκος Αταλλιώτης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΟΙΩΤΙΑ Ο εν ενεργεία βουλευτής Ανδρέας Κουτσούµπας, η δικηγόρος Σωσώ Μανάρα και ο προερχόµενος από το Μητρώο Στελεχών Δηµήτρης Σύρµος θα µπουν στη µάχη του σταυρού, ενώ ερώτηµα αποτελεί η απόφαση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη. Σίγουρη είναι, επίσης, η... ολική επαναφορά του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράµπελα.

ΕΥΒΟΙΑ Και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Σίµος Κεδίκογλου, όπως και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Επίσης, αξιοσηµείωτη δυναµική φαίνεται να αναπτύσσει η υποψηφιότητα του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη, µέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υποψήφιου διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Υποψήφια θα είναι εκ νέου η Τζοβάνα Γκώγκου και από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα υπάρξουν τρία νέα πρόσωπα στην περιοχή. Πρόκειται για τον Γιάννη Μανώλη, program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, τον Κωνσταντίνο Ντούνα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χρηµατοπιστωτικό κλάδο, και τον Μανώλη Τσαλαµανιό, υπεύθυνο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Εφήβων στο Ασκληπιείο Βούλας.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, o νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Θωµαΐδα Οικονόµου, γιατρό και διδάκτορα του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης µε ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, µέχρι νεωτέρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

ΦΩΚΙΔΑ Στη µονοεδρική της Φωκίδας έχουν αρχίσει να κινούνται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και το στέλεχος της Ν.Δ. Αθως Φαρδέλος, ενώ σίγουρη θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, οικονοµολόγο, που διατηρεί στενές σχέσεις µε το περιβάλλον Μητσοτάκη. Επίσης, ερώτηµα αποτελεί η συµµετοχή της πρώην βουλευτού Ασπασίας Μανδρέκα, καθώς και του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ Στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, εκτός από τον ισχυρό του νοµού και νυν βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, θα συµµετάσχει ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης και οικονοµολόγος Τόλης Παπαποστόλου, ενώ σίγουρα τα ονόµατα του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σπύρου Καπράλου, καθώς και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόµου. Εκ νέου υποψήφια θα είναι η πρώην βουλευτής Ελενα Μακρή.

Η µάχη της Θεσσαλονίκης

Α’ Θεσσαλονίκης

Στη «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της συµπρωτεύουσας θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές -εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή - Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη. Επίσης, ιδιαίτερα πιθανή (αν δεν καταλήξει προεκλογικά στο Επικρατείας) είναι η υποψηφιότητα της εκπροσώπου Τύπου του κόµµατος, Μαρίας Σπυράκη, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές της. Το ψηφοδέλτιο θα συµπληρώνουν ο Στράτος Σιµόπουλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Ελενα Φύκα, ο Δηµήτρης Πανοζάχος, ο Δηµήτρης Κούβελας, ο Φάνης Ουγγρίνης, η Κατερίνα Σταµούλη, ο Σωκράτης Δηµητριάδης, ο Αλέξανδρος Θάνος και η Αννα Ευθυµίου. Από το Μητρώο Στελεχών θα προστεθούν ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Λαγάκης, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Διαµαντής Γκολιδάκης. Επίσης ακούγεται το όνοµα της πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Βίκυς Ευταξά, ενώ αίνιγµα παραµένει η περίπτωση του πρώην υπουργού Επικρατείας Δηµήτρη Σταµάτη.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Μάχη γίνεται για τις λίστες και στο Βορρά µε πιο σκληρή την αναµέτρηση στην Β' Θεσσαλονίκης που χωρίζεται σε τρεις νοητές γεωγραφικές ενότητες και δεν είναι µία ενότητα, όπως η Α΄ Θεσσαλονίκης. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η ΝΔ για να εκλέξει τουλάχιστον τρεις βουλευτές (το εκλογικό µέτρο είναι 11,11%) σηµαίνει ότι πρέπει να πάρει τουλάχιστον 33,33%. Υποψήφιοι θα είναι πάλι οι νυν βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο δήµαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο Φάνης Παπάς, ο οποίος είναι πρώην δήµαρχος Σοχού, ο Δηµήτρης Βαρτζόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του Αντ. Σαµαρά όταν ήταν Πρωθυπουργός, ο Κώστας Ευθυµίου, γαµπρός του πρώην υπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη. Ερωτηµατικό υπάρχει εάν θα είναι υποψήφια εδώ, ή θα πάει σε άλλη περιοχή, η εκ µεταγραφής Κατερίνα Μάρκου (είχε εκλεγεί µε το Ποτάµι στη Β΄ Θεσσαλονίκης), ενώ υποψήφια θα είναι η Ανατολή Κωνσταντινίδου και ίσως ο πρώην γραµµατέας Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργο Καραγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου