Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

Λονδίνο: Αναξιόπιστη η εξήγηση του Ριάντ...




...στηρίζουμε την τουρκική έρευνα...
Μετά το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σειρά σήμερα είχε το Λονδίνο να απορρίψει ως αναξιόπιστη την εξήγηση του Ριάντ στην υπόθεση Κασόγκι. Τόνισε δε ότι...
στηρίζει την τουρκική έρευνα για την υπόθεση.

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, κληθείς σε συνέντευξη στο BBC να πει εάν πιστεύει την εκδοχή του Ριάντ για θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι σε καυγά, τόνισε: «Όχι, δεν νομίζω ότι είναι αξιόπιστη... Υποστηρίζουμε την τουρκική έρευνα για το θέμα και η βρετανική κυβέρνηση θέλει να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο αυτό».

Απέφυγε πάντως να αναφερθεί σε κυρώσεις ή απομόνωση του Ριάντ. Όπως είπε η Βρετανία χρειάζεται να γνωρίζει ποια είναι τα γεγονότα προτού μπορέσει να κάνει μια «λογική και σοβαρή επιλογή κρίσης» για το τι θα κάνει μετά.

«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια και να τερματίσουμε τη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία, όχι μόνο λόγω του τεράστιου αριθμού των βρετανικών θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από αυτό αλλά και γιατί αν ασκείς επιρροή στους εταίρους σου πρέπει να μπορείς να τους μιλάς» κατέληξε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου