Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2018

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε ο ένας από τους τρεις φίλους του ληστή αστυνομικού






Αυτοβούλως προσήλθε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εκ των δραστών της εφόδου στην οικία των Πακιστανών στη Νίκαια, που κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για πολίτη, φίλο του 34χρονου αστυνομικού που συμμετείχε, και κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το σενάριο θέλει ο αστυνομικός, που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Νίκαια από αλλοδαπούς μετανάστες, να συμμετέχει μαζί με άλλους συναδέλφους του σε μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων εξετάζουν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Τι είπε ο αστυνομικός που συνελήφθη

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως οδηγός ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., έδωσε τη δική του εκδοχή σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της 18ης του Οκτωβρίου, όταν και εντοπίστηκε χτυπημένος μέσα στο σπίτι των Πακιστανών. «Ήμουν με μοτοσυκλέτα, είδα δυο άτομα τους οποίους θεώρησα ύποπτους για λαθρεμπόριο, φώναζαν έντονα, τους δήλωσα ότι είμαι αστυνομικός και όταν τους ρώτησα τι γίνεται μου επιτέθηκαν και άρχισαν να με χτυπούν», είπε αρχικά στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Στη συνέχεια στάθηκε στο γεγονός πως ακολούθησε τους Πακιστανούς μέσα στην πολυκατοικία και πως κατάφερε να τους εγκλωβίσει στον δεύτερο όροφο: «Επιτέθηκαν και πάλι εναντίον μου, αμύνθηκα, όμως ξαφνικά άνοιξε η πόρτα του διαμερίσματος και βγήκαν άλλα 15 άτομα. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατόρθωσαν να με βάλουν στο διαμέρισμα». Στην προσπάθειά του να αμυνθεί κατάφερε να φτάσει κοντά στην πόρτα του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, το οποίο όμως δεν είχε χερούλι με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δραπετεύσει: «Με έριξαν κάτω, άρχισαν να με χτυπούν και με έδεσαν με ένα σεντόνι πάνω σε μια καρέκλα. Συνέχιζαν να με χτυπούν με ένα σκαμπό και να με γρονθοκοπούν. Ενας κράταγε και μαχαίρι. Αισθάνθηκα έναν πόνο στο δεξί αυτί, δεν ξέρω αν ήταν από το σκαμπό ή το μαχαίρι».

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στις καταθέσεις και καταγγελίες των Πακιστανών, οι οποίοι αναφέρουν πως ο αστυνομικός βρέθηκε στο σημείο δύο φορές για να τους ληστέψει (αρπάζοντας μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων) και ότι τους είχε «επισκεφθεί» λίγες ώρες νωρίτερα με ακόμη δύο συναδέλφους του. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ελέγχουν εξονυχιστικά το σενάριο ο 34χρονος άνδρας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα να είχε «εκφοβιστικό ρόλο» εκ μέρους… κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού αλλά συνάμα και του τραπεζικού απορρήτου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/aytovoylos-paroysiastike-o-enas-apo-toys-treis-filoys-toy-listi-astynomikoy/#ixzz5UUuXZZn2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου