Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Τραγωδία στην Κριμαία: Έκρηξη σε κολλέγιο, δεκάδες νεκροί και τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)




Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου βυθίζει στο πένθος την πόλη Κέρτς στην Κριμαία. Η έκρηξη έγινε σε κολλέγιο της πόλης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι 50 να τραυματιστούν!


Άμεσα στο σημείο της πολύνεκρης έκρηξης... έφτασαν ασθενοφόρα και διασώστες. Από τους 50 τραυματίες μετά την έκρηξη στην Κριμαία, περισσότεροι από 20 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

Εκτιμάται ότι η ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής αερίου σε καντίνα του κολλεγίου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Χαρακτηριστικό των όσων συνέβησαν το γεγονός πως φοιτητές της ιατρικής σχολής έσπευσαν στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δυνατοί κρότοι πριν από την έκρηξη. Άνθρωποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι και ουρλιάζοντας.

Η σχολή όπου σημειώθηκε η έκρηξη παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση σε έφηβους μαθητές.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της έκρηξης 
Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την Κριμαία από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον Μάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.
Πηγή: rt.com
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου