Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης




Είναι άλλο η στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια και άλλο η στήριξη της κυβέρνησης, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση.


Συ συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι στηρίζοντας τη συμφωνία δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά ότι «στηρίζει την πατρίδα» και πρόσθεσε: «Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε».
Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό. Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου