Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2018

Ο Χάρι και η Μέγκαν στην Μποντάι Μπιτς του Σίδνεϊ (ΒΙΝΤΕΟ)





Φορώντας κολιέ με γαλάζια λουλούδια γύρω από τον λαιμό ο πρίγκιπας Χάρι και με ροζ άνθη η Μέγκαν έβγαλαν τα παπούτσια τους σήμερα το πρωί για να μετάσχουν σε μια πολύχρωμη συγκέντρωση Fluro Friday που οργανώνουν αυστραλοί σέρφερ πάνω στην άμμο της εμβληματικής Μποντάι Μπιτς στο Σίδνεϊ με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η περιβολή του ζεύγους ταίριαζε απόλυτα με την περίσταση, όταν πήγε να συναντήσει τους σέρφερ στην παραλία: μαυρόασπρο ριγέ καλοκαιρινό φόρεμα για τη Μέγκαν, μπεζ παντελόνι και γαλάζιο πουκάμισο για τον Χάρι.

Οι βρετανοί επίσημοι κάθισαν σε κύκλο δίπλα στα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των σέρφερ OneWαve, που προωθεί τις υπαίθριες δραστηριότητες όπως το σερφ για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων.

Η οργάνωση αυτή απευθύνεται σε όσους νοσούν ή έχουν επιβιώσει από ψυχικές νόσους και χρησιμοποιεί τη θεραπεία με αλμυρό νερό, το σέρφινγκ και το "fluro", δηλαδή τα φωτεινά χρώματα στα ρούχα και τις λουλουδένιες γιρλάντες που φορούν τα μέλη της.

"Ο Χάρι είπε ότι ο καθένας μας έχει βιώσει μια δυσάρεστη εμπειρία, ένα ψυχικό πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή του", δήλωσε στο Australian Associated Press η Σάρλοτ Κόνελ, που ήταν στον κύκλο των σέρφερ.

To ζευγάρι περιστασιακά κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον κύκλο.

Χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί για να δουν από κοντά το ζευγάρι, να το φωτογραφήσουν και να το βιντεοσκοπήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

"Ακούμε ακόμη σήμερα ανθρώπους που θυμούνται την επίσκεψη της βασίλισσας το 1954", εξηγεί ο 26χρονος Κρίστοφερ Καντλ. "Και ακόμη μιλούν γι αυτήν. Μπορώ εύκολα να φανταστώ ότι είναι ένα γεγονός για το οποίο θα μιλώ στα εγγόνια μου και στις μελλοντικές γενιές. Είναι υπέροχο".

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι επίσημα αρχηγός του αυστραλιανού κράτους. Ωστόσο μια πλειοψηφία των Αυστραλών, αν και μικρή, τάσσεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ μιας ρήξης των σχέσεων με το Λονδίνο και της κατάργησης της βασιλευόμενης δημοκρατίας.

Η ισχύς του βρετανικού στέμματος στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα συμβολική. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ δημοφιλής στους Αυστραλούς αλλά στα μάτια ορισμένων, η μοναρχία δεν είναι παρά ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου