Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Έρχονται εποπτευόμενοι χώροι για χρήση ναρκωτικών – Άμεσα η κατάθεση σχετικής τροπολογίας






Την άμεση κατάθεση τροπολογίας, που θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των εποπτευόμενων ιατρικά χώρων για τη χρήση ναρκωτικών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα δημιουργηθεί μητρώο καταγραφής ληπτών, και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται.

«Έχουμε πειστεί απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο μείωσης της βλάβης», τόνισε ο κ. Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Μπαργιώτα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ήδη λειτουργούν 90 τέτοιοι εποπτευόμενοι χώροι σε 7 – 8 ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι στόχος είναι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην ΕΕ στη θεραπευτική κάλυψη των εξαρτημένων.

«Αυτή τη προσπάθεια συνεχίζουμε και θα στηρίξουμε το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαργιώτας αντέτεινε ότι το κόμμα του είχε καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ψυχότροπων ουσιών, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών χωρίς Εθνικό Συντονιστή.

«Εμείς θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία με την πρώτη ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας και καταλόγισε στη κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λύση του προβλήματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/erchontai-epopteyomenoi-choroi-gia-chrisi-narkotikon-amesa-i-katathesi-schetikis-tropologias/#ixzz5UhBxXUE7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου