Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2018

Συσκέψεις, έλεγχοι και μετασεισμοί στη Ζάκυνθο...




(ΦΩΤΟ)

Συνεχείς συσκέψεις, εξονυχιστικοί έλεγχο και χορός των Ρίχτερ είναι το σκηνικό στη Ζάκυνθο τις τελευταίες ημέρες. Το νησί έχει...
κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση των κτιρίων.

Ο μεγάλο σεισμός 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη άνοιξε πληγές στο νησί και οι αρχές παραμένουν επί ποδός για να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα όποια προβλήματα.



Σύμφωνα με απόφαση των Αρχών όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας ώστε να ελεγχθούν όλα τα κτίρια στη Ζάκυνθο, ενώ από αύριο, Δευτέρα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Ζακύνθου σε αρκετά σημεία, ενώ συνεχίζονται οι αυτοψίες σε δρόμους και κτίρια.

Στην περιοχή της Παναγούλας έχουν εκκενωθεί δύο σπίτια, καθώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι βράχου κρέμεται, ουσιαστικά, από μία κλωστή και υπάρχει κίνδυνος να πέσει πάνω στα σπίτια



Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν φύγει δύο οικογένειες από τα σπίτια τους, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο σημείο. Παράλληλα, οι αρχές του νησιού έχουν ζητήσει τη βοήθεια ειδικών γεωλόγων.
Αναφορικά με την μετασεισμική δραστηριότητα εκτιμάται ότι το κρίσιμο 48ωρο έχει παρέλθει, με τον Ευθύμη Λέκκα να δηλώνει ότι δεν αποκλείεται να σημειωθεί ένας μεγάλος μετασεισμός 5,7 – 5,8 Ρίχτερ για να θεωρηθεί «ομαλή» η διαδικασία και να περάσει η σεισμική δραστηριότητα σε μια «κανονικότητα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου