Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα δει τον Γιούνκερ





Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Άστοχοι οι πανηγυρισμοί για το… τέλος των Μνημονίων

Σημαντικές επαφές θα έχει στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην πιο σημαντική... εξ αυτών, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει το ζήτημα της οικονομίας και συγκεκριμένα θα στείλει το μήνυμα προς τους εταίρους ότι οι πανηγυρισμοί για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο ήταν άστοχοι και πως το ίδιο το πρόγραμμα ήταν τελικώς αποτυχημένο.

Ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι άλλος – κατά τον κ. Μητσοτάκη – πως ο βασικός στόχος της εξόδου στις αγορές δεν εκπληρώθηκε, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Κύπρος.


Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έγραψε το newsit.gr, θα βάλει το θέμα των δηλώσεων Πολάκη, αλλά και θα αναδείξει το γεγονός ότι η ΝΔ είναι η μοναδική, ίσως, ευρωπαϊκή δύναμη της Κεντροδεξιάς με προοπτική εξουσίας, η οποία αντιστέκεται στις «σειρήνες» του εθνικισμού και του λαϊκισμού.


Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναβεβαιώσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ για την υποψηφιότητα του ΕΛΚ εν όψει ευρωεκλογών και τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό, ιδιαίτερα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη ΝΔ υποστηρίζουν πως δικαιώνεται η θέση τους ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πως συνιστά άλλο ένα πολιτικό παράδοξο ο πρωθυπουργός να ζητάει από τους υπουργούς του να μη ρίξουν την κυβέρνηση, όπως έκανε δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας από τα υπουργικά στελέχη των ΑΝΕΛ.


Έτσι, ενισχύεται το «γαλάζιο» αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ενώ το βλέμμα τους είναι στραμμένο και στην πΓΔΜ, όπου η εξεύρεση ή όχι πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι αυτή που θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου