Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

ΝΔ: Εμμένει σε εκλογές «εδώ και τώρα» για να μπλοκάρει τη συμφωνία των Πρεσπών – Στο στόχαστρο ο Πάνος Καμμένος





Εκλογές εδώ και τώρα θέλει η ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στη θέση του πως ο μοναδικός τρόπος να μην εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών είναι η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες, πριν φτάσει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων.


Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα μετατρέψει, μεταξύ άλλων, την εκλογική αναμέτρηση σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως λένε στην οδό Πειραιώς, παράγει διαρκώς όλο και περισσότερα τετελεσμένα – πόσω μάλλον μετά την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ, της οποίας η ολοκλήρωση, όπως όλα δείχνουν μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής, αποτελεί τυπική διαδικασία.
Τα παραπάνω τόνισε, άλλωστε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κεφαλονιά ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για την εικόνα που επικράτησε στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, με τις καταγγελίες για πιέσεις σε βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Δεν είναι μια εικόνα που συνάδει με μια χώρα, η οποία μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας δε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα συμφέροντα της Ελλάδας, ιδίως γιατί εκχωρεί τη «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα στους γείτονες.

Στο στόχαστρο ο Πάνος Καμμένος

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο της ΝΔ παραμένει ο Πάνος Καμμένος, το μήνυμα του οποίου στο Twitter για δωροδοκίες Σκοπιανών βουλευτών εν όψει της ψηφοφορίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οδού Πειραιώς. Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ καλούν τον Αλέξη Τσίπρα ν’ απαντήσει τι θα πράξει με τη διγλωσσία που είπε μετά την παραίτηση Κοτζιά ότι δεν θ’ ανεχτεί στην κυβέρνησή του, δεδομένου πως αφενός ο ίδιος εμφανίστηκε να συγχαίρει τον Ζόραν Ζάεφ και τους Σκοπιανούς για την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, αφετέρου ο υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του διατύπωνε τις εν λόγω καταγγελίες.
Τούτος είναι και ο λόγος για τον οποίο θα καλέσουν ξανά από τη ΝΔ τον κ. Καμμένο να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Τσίπρα. Να αποδείξει, δηλαδή, κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι εννοεί όσα λέει περί αντίθεσής του με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ότι αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα. Άποψη που συμμερίζεται μεν, αλλά από τη δική της οπτική η ΝΔ. Επιπλέον, θα αναδείξουν για μία ακόμη φορά το πολιτικό οξύμωρο που συνιστά η συνέχιση του βίου της (συγ)κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο εταίρων διαφωνεί με ένα κεντρικό ζήτημα της πολιτικής της.
Άλλη μία δημόσια παρέμβαση πραγματοποίησε, εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήρε θέση για τις εξελίξεις με την πΓΔΜ. «Εμείς, εδώ, γιορτάζουμε τη νικηφόρα ναυμαχία του Ναυαρίνου. Άλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες», δήλωσε από την Πύλο ο πρώην πρωθυπουργός, παρουσία μάλιστα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετέβη απευθείας από την Κεφαλονιά στη μεσσηνιακή πόλη, για τους εορτασμούς της επετείου της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου