Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ;





Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τραβάει. Εκείνο που στην κυριολεξία τον σώζει, είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, δεν πρόκειται κατά το κοινώς λεγόμενο, να του τραβήξει το χαλάκι. Παραμένει θεσμικός παράγοντας, ενότητας και δεν ενισχύει με κανένα τρόπο -το αντίθετο μάλιστα- τις όποιες αποσχιστικές δυνάμεις, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην σημερινή Νέα Δημοκρατία.


Μία μέτρηση της κοινής γνώμης, διαδικτυακή, προφανέστατα αφύπνισε τα άγρια ένστικτα…εφημερίδας, που είτε με δική της πρωτοβουλία, είτε επειδή κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ήθελαν, παρήγγειλε δημοσκόπηση, με το βασικό ερώτημα "Ποιος νομίζετε από τους εξής, θα τα κατάφερνε καλύτερα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;".

Η δημοσκόπηση είναι σαφές ότι έβγαλε πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, με ποσοστό μεγαλύτερο του 55%. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αυτό ακριβώς δείχνουν, ακόμα κι αν πέρασαν χρόνια και ο Κ. Καραμανλής έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ηγετική θέση.

Εκείνο όμως που μαθαίνουμε, είναι πως μεταξύ των ονομάτων που η εφημερίδα χρησιμοποίησε στην έρευνα -γιατί άραγε;-είναι και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως ακριβώς το ακούσατε. Κι επειδή δεν θα ήταν καλό, να αφήσουμε υπονοούμενα, αποκλείεται η Ντόρα Μπακογιάννη, να είναι εκείνη που έχει δώσει το έναυσμα, να γίνει η έρευνα, για πολλούς λόγους, που δεν θα ήταν καλό να εξηγήσουμε, για να μην φωτογραφήσουμε και εκείνους που την ζήτησαν. Άρα;

Το αποτέλεσμα της έρευνας πάντως, δεν φαίνεται να άρεσε στους υπεύθυνους της εφημερίδας -τον εκδότη;- και έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγνοείται η τύχη της δημοσκόπησης εδώ και δυο εβδομάδες. Έτσι για την ιστορία η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ερχόταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές …τρίτη στην δημοσκόπηση με μικρή διαφορά από τον δεύτερο. Δεν μάθαμε τον δεύτερο….


Είναι έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου