Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018

Ζητούν ενεργοποίηση για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων...




Έκκληση για συστράτευση ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής προσφύγων κάνει η...
Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο_Τοπία». Όπως σημειώνει, οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι τραγικές και κάθε αρωγή είναι πολύτιμη.
Η «Κοινο_Τοπία» τονίζει τις διαπιστώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, με τον γ.γ. της Οργάνωσης Κούμι Ναϊντού να δηλώνει συγκλονισμένος από τις «αποτρόπαιες» συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο.

Όπως είπε, η δομή στο νησί είναι χίλιες φορές χειρότερη από τον καταυλισμό Κακούμα στην Κένια όπου φιλοξενούνται 300.000 άτομα.

«Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα, αν ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει δεν θα ένιωθαν χαρούμενοι γι' αυτό», είπε. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα προβλήματα ασφαλείας, ειδικά για τα γυναικόπαιδα. Επίσης τόνισε πως σχεδόν όλοι, πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζεται να περιμένουν τέσσερις ώρες στην ουρά για κάθε γεύμα – δηλαδή 12 ώρες αθροιστικά κάθε μέρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες οικογένειες μένουν νηστικές καθώς έως ότου να έλθει η σειρά τους τα τρόφιμα έχουν τελειώσει.




Η «Κοινο_Τοπία» τονίζει ότι όλα αυτά μπορεί να κάνουν συνειδήσεις «να εξεγερθούν» ώστε να ζητήσουμε να ληφθούν αποφάσεις και να παρθούν μέτρα που θα εξαλείψουν τις τραγικές αυτές συνθήκες.

Η «Κοινο_Τοπία» (www.koinotopia.gr) πιστεύει ότι μπορεί ως κοινωνία να μην έχουμε τη δυνατότητα να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς –λόγω της οικονομικής κρίσης- όσα οι διεθνείς συμβάσεις προβλέπουν και οι ηθικές αξίες μας, ως σκεπτόμενοι πολίτες, επιβάλουν αλλά ένα πιάτο φαί και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι σίγουρο ότι μπορούμε.

Καλεί την ελληνική πολιτεία χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση να παρέχει στους 20.000 περίπου διαβιούντες στις δομές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες πρέπει να ενεργοποιηθούν όχι μόνο στις περιοχές των πέντε νησιών του Αιγαίου αλλά σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, καλεί τα μέλη της σε συστράτευση σε έναν αγώνα αξιοπρέπειας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Κάθε αρωγή είναι πολύτιμη πόσο μάλλον όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, τονίζει και όσοι θα ήθελαν να συνδράμουν οικονομικά μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας 2615.002009 και info@koinotopia.gr

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου