Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Τζανακόπουλος: Πλήρως ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά – Δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητά του




Εκ των υστέρων κάλυψε τον Νίκο Κοτζιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όσον αφορά στα μυστικά κονδύλια και τον καυγά που φέρεται να είχε μέσα στο υπουργικό ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών με τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε γιατί θεώρησε ότι ο πρωθυπουργός τον άφησε ακάλυπτο στην διαμάχη και τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας.



«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά και έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά. Διαρροές τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό. Η συζήτηση είχε έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε όλοι να δεσμευθούν ότι δεν θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά. Αυτό έγινε απόλυτα δεκτό ομοφώνως από το υπουργικό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα αν θα σταματήσουν οι ΑΝΕΛ να λένε ότι δεν ψηφίζουν είπε: «ο πρωθυπουργός δεν ζητεί από κανέναν να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία και φυσικά υπάρχει η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Υπάρχει η θέση της κυβέρνησης που είναι η στήριξη της συμφωνίας. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών».


Στο ερώτημα γιατί εκδιώχθηκε ο πρωτεργάτης της συμφωνίας είπε ότι «πρωτεργάτης είναι ο πρωθυπιουργός με την τεράστια συμβολή του Νίκου Κοτζιά. Η συμφωνία είναι ζωντανή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο. Η παραίτηση του Κοτζιά είναι για μένα πλήρως ακατανόητη. Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε μια συζήτηση που έθετε ως κεντρικό πολιτικό στόχο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην συμφωνία των πρεσπών δεν τέθηκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε θέμα στην σχέση τους. «Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά στα μεγάλα ζητήματα Κοτζιάς και Τσίπρας πορεύθηκαν μαζί». Διέψευσε επίσης τα περί συμφωνίας Τσίπρα – Καμμένου στο γεύμα που είχαν την προηγουμένη από το υπουργικό συμβούλιο.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Κοτζιάς πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε». Διέψευσε επίσης ότι είχε υποβάλλει παραίτηση στο παρελθόν ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου