Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2018

Μητσοτάκης: Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εκλογές



Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ είναι να γίνουν εκλογές προτού η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη συμφωνία επιζήμια για τη χώρα λέγοντας για ακόμη μία φορά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να την ψηφίσει.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» υποστήριξε.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στις πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό, αλλά και συνολικά το κυβερνητικό έργο.
Σχολίασε επίσης ότι η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία «δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου