Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Νέο βίντεο με τον Κασόγκι: Οι τελευταίες στιγμές με την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του





Ένα νέο βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές εν ζωή του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταγράφουν διακρίνεται φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.
Νωρίτερα, το CNN, είχε μεταδώσει βίντεο που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης, και το οποίο δείχνει έναν από τους 15 Σαουδάραβες που θεωρούνται ύποπτοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου, να φοράει τα ρούχα του Kασόγκι και να περπατάει σε δρόμο τς Κωνσταντινούπολης την ημέρα που βρέθηκε νεκρός.
Το CNN υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του το επίμαχο βίντεο, που αποτελεί μέρος της έρευνας της τουρκικής κυβέρνησης, όπου φαίνεται ο άνδρας να εγκαταλείπει το σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη από την πίσω πόρτα, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, μια ψεύτικη γενειάδα και γυαλιά. Ο ίδιος άνδρας εθεάθη με τα ρούχα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο «Μπλε Τζαμί» της Κωνσταντινούπολης, λίγες ώρες μετά το θάνατό του. Ο άνδρας στο βίντεο έχει ταυτοποιηθεί ως Μουσταφά αλ Μαντανί.
Δε δόθηκε άδεια από το προξενείο για έρευνα στο διπλωματικό όχημα
Την ίδια στιγμη οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν σήμερα να ερευνήσουν το σταθμευμένο διπλωματικό όχημα της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, διότι δεν τους δόθηκε άδεια από το προξενείο, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το όχημα που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στη συνοικία Σουλτάνγκαζι νωρίτερα σήμερα.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το CNN Turk οι αρχές θα μπορέσουν να διεξάγουν έρευνα στο αυτοκίνητο αύριο Τρίτη.
Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου