Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

Ο Κοτζιάς... μην ανοίξει την όρεξη του Σουλτάνου...





Ενδιαφέρον σχόλιο από τον καθηγητή Γεωπολιτικής, Γ. Μάζη, για την ανακοίνωση Κοτζιά της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

Οπως είπε το πρωί στον Γ. Αυτιά:

Θεωρώ οτι ο χρόνος και ο τόπος που επέλεξε ο Ν. Κοτζιάς να ανακοινώσει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, δεν...
αρμόζουν με την σοβαρότητα αναλόγων δηλώσεων. Αυτές οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με την κατάλληλη επισημότητα και κατάλληλο χώρο. Εγιναν για εντυπωσιασμό.
Σε δευτερο επίπεδο, δίνουμε την εντύπωση στους Τουρκους οτι επεκτείνουμε μόνο στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 μίλια, και τους δίνουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της χώρας μας στο Αιγαίο.
Οταν ενα κράτος κάνει αυτού του είδους τις ενέργειες, τις κάνει σε όλη την επικράτεια της, ώστε να μην αφήσει να εννοηθεί οτι υπάρχουν περιοχές μειωμένης κυριαρχίας.
Αν από τα 6 επεκτείνουμε στα 12 ναυτικά μίλια, το Αιγαίο, στο ύψος της Μυκόνου κλείνει και για να περάσει οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο θα πρέπει να κάνει την λεγόμενη αίτηση αβλαβούς διελεύσεως.

Καμία αντίδραση από την Αγκυρα

Για την ώρα πάντως, όπως ανέφερε ο Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, δεν υπάρχει αντίδραση από Τουρκία, στις δηλώσεις Κοτζιά. Κι αυτό γιατί, ο πρώην Ελληνας ΥΠΕΞ δεν μίλησε για το Αιγαιο.





Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου