Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018

Εξυπνακισμοί με «άρωμα» ομοφοβίας από τον Βαρβιτσιώτη (video)





Ποιος έχασε την πολιτική του ορθότητα για να τη βρει ο Βαρβιτσιώτης

Άλλη μία αδιανόητη δήλωση που προστίθεται στο «γαλάζιο» ανθολόγιο ομοφοβικών ξεσπασμάτων, προσέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, νομίζοντας μάλιστα πως κάνει και χιούμορ....


Μη διαθέτοντας την παραμικρή γνώση -ως μέλος του κοινοβουλίου μιας χώρας που έχει ψηφίσει σχετικά νομοσχέδια για την LGBTQ κοινότητα- γύρω από την πολιτική ορθότητα, αλλά και χωρίς καμία ενσυναίσθηση ότι στιγματίζει μία κοινωνική ομάδα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρομοίωσε την εξωτερική πολιτική της χώρας με «τρανσέξουαλ».

Το ότι έχει πλήρη άγνοια για το πόσο πολιτικώς λάθος είναι ο παραπάνω όρος είναι αρκετά σαφές. Προς ενημέρωσή του ο όρος που δεν στιγματίζει είναι transgender. Το ότι προσδίδει όμως σε μία κυβερνητική πολιτική την αρνητική χροιά της λέξης «τρανσέξουαλ» και όσων ανθρώπων την αντιπροσωπεύουν, μάλλον τον κατατάσσει στη μακριά λίστα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που κάνουν «αγώνα» ομοφοβίας, διαιωνίζοντας στερεοτυπικά πρότυπα μέσω του λόγου.

Αναλυτικά, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσος Παππάς, ότι και παλαιότερα είχαν υπάρξει δύο φωνές εντός της κυβέρνησης, για θέματα δικαιωμάτων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: Για τα θρησκευτικά, εντάξει μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα τέτοιο θέμα ή για τους τρανσέξουαλ. Αλλά εδώ πέρα έχουμε κάνει τρανσέξουαλ τη φωνή μας προς τα έξω.







Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/exypnakismoi-me-aroma-omofovias-apo-ton-varvitsioti-video/#ixzz5Tz0AT6uT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου