Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2018

Όλα λευκά! Εγκλωβίστηκαν 30 άνθρωποι σε καταφύγιο στην Κοζάνη – Πού χρειάζονται αλυσίδες




(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

- Χειμερινό σκηνικό σε όλη την Ελλάδα - Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σαρώνουν τη χώρα - Δείτε σε χάρτες πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες - Φωτογραφίες και βίντεο από τις χιονισμένες περιοχές

Άκρως χειμερινός είναι ο καιρός και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις να σαρώνουν όλη τη χώρα. Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία και πλέον με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στο νομό Τρικάλων.

20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν, προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό μετά την έντονη χιονόπτωση, η οποία συνεχίζεται για τρίτη μέρα στα ορεινά του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, σε κάποια σημεία και πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο, είναι υποχρεωτική η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ενώ στην όλη προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.
Μαγικές εικόνες

Μοναδικό είναι το χιονισμένο τοπίο που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων πάνω από τα 800 μέτρα. Η μεγάλη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και τα Περτουλιώτικα λιβάδια το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.
click4more


Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι. Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.

Επί ποδός και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που συντονίζει το έργο του αποχιονισμού, ενώ άντρες του Α.Τ. Πύλης βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να διευκολύνουν την διέλευση των αυτοκινήτων.

Στα πεδινά συνεχίζονται επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά που χιονίζει από τους -2 έως τους +2.

Εγκλωβισμένοι σε καταφύγιο στην Κοζάνη

Η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή στάθηκε αιτία να εγκλωβιστούν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βλάστη, περίπου 30 άτομα από σύλλογο της Κοζάνης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η εν λόγω ομάδα είχε ανεβεί για εκδρομή με τα αυτοκίνητά της και απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους.
Χιόνια στο Καρπενήσι

Εκδρομείς που ανεβαίνουν στο Καρπενήσι συναντούν χιόνι στο οδόστρωμα από τα όρια Φθιώτιδας – Ευρυτανίας στον Τυμφρηστό. Πριν από τη σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη αρχίζει το χιονισμένο τοπίο.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 10 πόντους, ενώ πολύ χιόνι έχει πέσει κοντά στο τούνελ, αλλά και προς Κρίκελο και Δομνίστα.

Χιόνι άρχισε να πέφτει από τις 9:00′ το πρωί και στο χωριό Τυμφρηστός.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας με τα μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη από τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Αυτή την ώρα αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από και προς Καρπενήσι, από τη Ράχη και μετά, αλλά και κοντά στη σήραγγα. Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης προς Κρίκελο, προς Βράχο και φυσικά προς το χιονοδρομικό στο Βελούχι.

Πού θα βρέχει τις επόμενες ώρες




Η σημερινή πρόγνωση

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport, trikalaola, tvstar , kozanimedia, Πηγή χαρτών: Poseidon






Μοναδικό είναι το χιονισμένο τοπίο που δημιουργήθηκε σε όλες τις ορεινές περιοχές στα Τρίκαλα, με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων...

Δείτε φωτογραφίες από Ελάτη, Περτούλι και Νεραϊδοχώρι.

Ένα κατάλευκο τοπίο δημιουργήθηκε στις ορεινές περιοχές του νομού Τρικάλων, καθώς το χιόνι ξεπέρασε τους 30 πόντους σε περιοχές όπως στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύουν συνεχώς όλο το 24ωρο για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να επισκεφθούν το μαγευτικό τοπίο, με τους φίλους ή τις οικογένειές τους.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από την έξοδο της Ελάτης προς Βλάχα, χιονοδρομικό κέντρο, Περτουλιώτικα λιβάδια, Περτούλι, μέχρι και το Περτούλι. Προς Νεραϊδοχώρι ο δρόμος είναι πιο καθαρός με λιγότερο χιόνι.

Κτηνοτρόφοι της περιοχής που τα ζώα τους βόσκουν ελεύθερα, δεν πρόλαβαν να τα μαζέψουν και μάλιστα οι αγελάδες γλύφουν το αλάτι που ρίχνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους.

Στα πεδινά συνεχίζονται επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά που χιονίζει από τους -2 έως τους +2.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα, ενώ από αργά το βράδυ και αύριο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται.




trikalaola1

trikalaola2

trikalaola3

trikalaola4


trikalaola6

trikalaola7

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου