Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

Θρήνος για τον Πέτρο Χατζημιχαηλίδη – Πατέρας 4 παιδιών ο 53χρονος οδηγός του απορριμματοφόρου που ανατράπηκε στο ΧΥΤΑ Φυλής





Στο πένθος έχουν βυθιστεί όσοι γνώριζαν τον 53χρονο Πέτρο Χατζημιχαηλίδη. Ο άτυχος εργαζόμενος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε τη ζωή του όταν το απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου το οποίο οδηγούσε ανατράπηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής.


Ο άτυχος 53χρονος ήταν οδηγός με μεγάλη εμπειρία. Το δυστύχημα ....σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (16.11.2018) όταν το απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου ξέφυγε τις πορείας του, για άγνωστους ακόμη λόγους και ανατράπηκε με αποτέλεσμα ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης να τραυματιστεί σοβαρά.


Άμεσα, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, όμως, ο 53χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης κατευθυνόταν με το απορριμματοφόρο στη χωματερή της Φυλής για να αδειάσει τα σκουπίδια όταν συνέβη το μοιραίο.

«Ήταν από τους πιο έμπειρους οδηγούς του δήμου, ο οποίος παλιότερα οδηγούσε νταλίκες και έκανε ταξίδια στο εξωτερικό» είπε στο notia.gr, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλίμου, Αρτέμης Καραμολέγκος.

«Πήγαινε κανονικά στη δουλειά του εντός του ωραρίου του. Δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. Πάντως το απορριμματοφόρο ήταν άψογα συντηρημένο, είχε περάσει ΚΤΕΟ και τα λάστιχα ήταν καινούρια. Θα μας πει η Τροχαία που κάνει την προανάκριση τι συνέβη και ξέφυγε από την πορεία του», σημείωσε.Φωτογραφία notia.gr

Oι αστυνομικοί της Τροχαίας εξετάζουν τον ταχογράφο του απορριμματοφόρου, καθώς αναζητούνται οι αιτίες που προκάλεσαν την ανατροπή του οχήματος.
Χωρίς απορριμματοφόρα τη Δευτέρα

Κλειστά θα μείνουν την προσεχή Δευτέρα (19.11.2018) τα αμαξοστάσια των δήμων, μετά από απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι, δεν θα γίνουν αποκομιδές σκουπιδιών.


Αιτία όχι μόνο το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον άτυχο Πέτρο Χατζημιχαηλίδη αλλά και ο θάνατος εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο, την περασμένη Παρασκευή.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Με πληροφορίες από notia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου