Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

«Βόμβα» Κοτζιά: «Ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα με την Αλβανία» - Αντίδραση των Τιράνων





Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προκάλεσε η αναφορά του Νίκου Κοτζιά σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Τετάρτη, ότι ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, ο τέως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει». Όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Επίσης, ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Κοτζία- δεν είναι νομικώς ζωντανά.

Αλβανός πρόεδρος: Ελπίζω να είναι fake news

Απαντώντας την Παρασκευή, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ιλίρ Μέτα, έκανε λόγο για πολύ σοβαρό θέμα και ευχήθηκε να πρόκειται για fake news.

Mιλώντας στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum», ο Μέτα δήλωσε συγκεκριμένα: «Κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι fake news, όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες. Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία».

Ο πρόεδρος της Αλβανίας επεσήμανε πως εάν όντως ισχύουν τα όσα δήλωσε ο πρώην Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόκειται για ένα «πολύ σοβαρό θέμα». Πάντως έσπευσε να προσθέσει ότι δεν ανησυχεί «για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου