Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

Κάτι τρέχει με τον Γιώργο...



Μπλεγμένο κουβάρι φαίνεται ότι παραμένει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων για τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και ειδικά των νομών που θα κληθούν να δώσουν τη...
μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη, οι λίστες με τα ψηφοδέλτια επρόκειτο να είναι έτοιμες στο μεγαλύτερο μέρος τους περίπου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, με σκοπό να επικυρώνονταν έπειτα από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ωστόσο, η στασιμότητα που παρατηρείται αποκαλύπτει τις δυσκολίες της διαδικασίας, αφού οι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται να είναι περισσότεροι από τις θέσεις που σχεδόν σίγουρα οδηγούν στην επόμενη Βουλή.

Ενας από τους πονοκεφάλους για τη Φώφη Γεννηματά αποτελεί το ψηφοδέλτιο όπου θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», ο πρώην πρωθυπουργός (εκλέγεται χωρίς σταυρό αρκεί το κόμμα να βγάλει βουλευτή στην περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος) θα επιθυμούσε να κατέβει στην Αχαΐα όπου η έδρα θεωρείται εξασφαλισμένη και το παπανδρεϊκό στοιχείο είναι έντονο.

Στον ίδιο νομό εκλέγεται όμως ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί μια «καραμπόλα», η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε τελική απάντηση στον κ. Παπανδρέου, ενώ ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι του έχει προτείνει να είναι υποψήφιος στην Εύβοια όπου η έδρα κρίνεται επισφαλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι ενοχλημένος και εξαιτίας του γεγονότος ότι η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τον αδερφό του, Νίκο Παπανδρέου, για το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., μια κίνηση που έδωσε στη συνέχεια τροφή για σχόλια περί οικογενειοκρατίας αλλά και για διαρροές ότι «μόνο ένας Παπανδρέου χωράει στα ψηφοδέλτια».

Από τη δική της πλευρά η αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνά την πρόσφατη εσωκομματική «ανταρσία» της παπανδρεϊκής πτέρυγας όταν τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ απαίτησαν από την ηγεσία, στη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει σύμπραξη με τη Ν.Δ. Υπό τις συνθήκες αυτές προκάλεσε εντύπωση αλλά και γκρίνιες η απουσία αναφοράς της Φώφης Γεννηματά στη διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία της στο Σπόρτιγκ, σε αντίθεση με τα όσα εγκωμιαστικά δήλωσε για τον Κώστα Σημίτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Προς επίρρωση του κλίματος αμηχανίας και παγωμάρας του τελευταίου διαστήματος, ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Σωκράτη Ξυνίδη, πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και ένθερμου υποστηρικτή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος σε μια ανάρτησή του με μορφή αυστηρής προειδοποίησης με αποδέκτρια τη Φώφη Γεννηματά έγραψε:

Προς Πρόεδρο ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Αν -λέω αν- υπάρχουν σκέψεις σε φίλους και συνεργάτες σας, για επόμενη Βουλή χωρίς Γιώργο Παπανδρέου, η πορεία μας δεν θα είναι σαν του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν σκύψαμε κεφάλι στις μεθοδεύσεις για να μην τινάξουμε στον αέρα ό,τι είχε απομείνει από την παράταξη

Οπως καθίσταται σαφές, αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση με τις λίστες, δεν αποκλείεται να ανοίξει νέο μέτωπο εσωστρέφειας...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου