Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2018

Αθώος ο επιχειρηματίας του «Χωριάτικου» για τις κατηγορίες μαστροπείας, τα θύματα δεν κατέθεσαν στο δικαστήριο






Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας Αγγ. Γιαννακόπουλος της γνωστής αλυσίδας «Χωριάτικο» και οι 19 συγκατηγορούμενοι του που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας που εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Ανατ. Ευρώπη. Το δικαστήριο δεν άκουσε διά ζώσης, καθώς δεν εμφανίστηκαν, τις τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες που είχαν καταγγείλει όσα βίωσαν σε νυχτερινά κέντρα



Το δικαστήριο μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση trafficking από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονται.


Η ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε συνεδριάσεις, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Το δικαστήριο δεν άκουσε διά ζώσης, καθώς δεν εμφανίστηκαν, τις τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες που είχαν καταγγείλει όσα βίωσαν σε νυχτερινά κέντρα, τα οποία φέρονται να ελέγχονται από κύκλωμα σωματεμπόρων, όπου εξαναγκάζονταν να εργάζονται έναντι ελάχιστων χρημάτων και υπό την απειλή απέλασης ή χρέωσης των οικογενειών τους με υπέρογκα ποσά.

Να σημειωθεί ότι η δίκη αφορά δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν περίπου οκτώ χρόνια με πρωταγωνιστή τον γνωστό επιχειρηματία για υπόθεση σωματεμπορίας. Είχε προηγηθεί άλλη δικογραφία με 23 κατηγορούμενους που σχηματίστηκε το 2008, μετά και από πληροφορίες της Interpol που αναφερόταν σε μεγάλο διεθνές κύκλωμα σωματεμπόρων στο οποίο αρχηγοί ήταν Έλληνες. Για την υπόθεση αυτή, το 2015 καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό ο επιχειρηματίας και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12 χρόνια. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ένας απόστρατος αστυνομικός, ενώ οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου