Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2018

Ντι Μάιο: Δεν μπορούν να μας ζητούν να σφαγιάσουμε τους Ιταλούς





«Προς όφελός μας οι ευρωεκλογές - Θα ανατρέψουν το πολιτικό τοπίο»


Απόπειρα «σφαγιασμού» των Ιταλών πολιτών χαρακτήρισε Λουίτζι Ντι Μάιο τα μέτρα που ζητεί η Κομισιόν για περιοριστεί στο 0,8% του ΑΕΠ το ιταλικό δημοσιονομικό έλλειμμα.


«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Μάιο θα ανατρέψουν το πολιτικό τοπίο και θα βοηθήσουν την Ιταλία στις δημοσιονομικές μάχες της με τις Βρυξέλλες» υποστήριξε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως αναφέρει το Reuters, o επικεφαλής των Πεντάστερων Ντι Μάιο δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ρώμη και οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποφύγουν μια σύγκρουση, προβλέποντας ότι η Επιτροπή θα υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου στις οποίες θα μπορούσαν να ενισχυθούν τα κόμματα κατά της λιτότητας.

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και θα προκαλέσουν μια μεγάλη ανατροπή», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Εργασίας. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πράγματα γύρω από ένα τραπέζι, αλλά δεν μπορούν να μας ζητούν να σφαγιάσουμε τους Ιταλούς» ανέφερε.


Ξεκαθάρισε ότι η Ρώμη είναι πρόθυμη να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να εισαγάγει ρήτρες για να διασφαλίσει ότι το έλλειμμα δεν θα υπερβεί τον –ιταλικό- στόχο του 2,4% του ΑΕΠ το 2019, αλλά επέμεινε ότι «οι κύριες μεταρρυθμίσεις του προϋπολογισμού πρέπει να μείνουν απαράλλαχτες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Ρώμης την προσεχή Τετάρτη, εξέλιξη που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε πρωτοφανή πρόστιμα για την Ιταλία.

Τον περασμένο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019, λέγοντας ότι αγνοήθηκε η κοινοτική δέσμευση για μείωση του ελλείμματος και ότι δεν εξασφαλίζεται η μείωση του χρέους, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη ως ποσοστό του ΑΕΠ μετά της Ελλάδας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας, που απαρτίζεται από τα αντισυστημικά κόμματα Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων, αρνήθηκε να αλλάξει τα βασικά σημεία του σχεδίου προϋπολογισμού, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την ιταλική οικονομία μέσω φορολογικών περικοπών, χαμηλότερων ορίων συνταξιοδότησης και υψηλότερων κοινωνικών δαπανών.




Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/389879/di-maio-den-boroun-na-mas-zitoun-na-sfagiasoume-tous-italous/#ixzz5XF8hAILf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου