Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

Αυτοί είναι οι έλληνες συλληφθέντες του διεθνούς καρτέλ κοκαΐνης – Νέες αποκαλύψεις (ΒΙΝΤΕΟ)




Οι Αρχές τους Εκουαδόρ δημοσιεύουν τα στοιχεία των συλληφθέντων
Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός οι εγκέφαλοι του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαϊνης
Γιος πασίγνωστης ελληνίδας αστρολόγου εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών
Ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος
Οι κατηγορούμενοι απολογούνται εκ νέου τη Δευτέρα

Φως στη μεγάλη υπόθεση της μεταφοράς με σκάφος 380 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, στην οποία εμπλέκονται και Έλληνες, αναμένεται να ρίξει η νέα έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών για τους τελικούς παραλήπτες της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης.

Αναλυτικότερα, γιος πασίγνωστης ελληνίδας αστρολόγου εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών, μαζί με άλλον έναν Έλληνα με πελατολόγιο γεμάτο επωνύμους.

Οι τρεις ενορχηστρωτές της διακίνησης

Για το σκάφος αυτό, όπως και για άλλα σκάφη του κυκλώματος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο γιος της αστρολόγου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά, είχε την ευθύνη για την επιλογή των skippers αλλά και όλων των εγγράφων ώστε να περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας.

Ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.





Συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν γίνει γνωστά, ο γιος της Αστρολόγου Α.Λ., ο επιχειρηματίας με μάνδρα πολυτελών αυτοκινήτων Γ.Σ. 63 ετών και ο άνεργος Αλβανός είναι οι άνθρωποι που χρηματοδότησαν με 1.500.000 ευρώ την αγορά και την μεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, μέσω Εκουαδόρ.

Οι Αρχές τους Εκουαδόρ δημοσιεύουν τα στοιχεία τους

Την εξάρθρωση του κυκλώματος με την κοκαΐνη ανακοίνωσαν μέσω Twitter και οι Αρχές του Εκουαδόρ.





Μάλιστα, δημοσιεύουν και φωτογραφίες από τα πρόσωπα των ελλήνων συλληφθέντων, έχοντας φροντίσει να τα καλύψουν ελαφρώς, διότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.



Ποινική δίωξη στα μέλη του διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τον Ισημερινό στην Αυστραλία πρόκειται να απολογηθούν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα θα οδηγηθούν ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας για να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις της αμερικανικής DEA, της ΕΛΑΣ και αστυνομικών Αρχών κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Οι τρεις συλληφθέντες, θεωρούμενοι ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, η οποία ετοιμαζόταν να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών από τον Ισημερινό στην Αυστραλία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/aytoi-einai-oi-treis-ellines-syllifthentes-toy-diethnoys-kartel-koka%ce%90nis-nees-apokalypseis/#ixzz5X0Qu6UD0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου