Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2018

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Εγώ είμαι χριστιανός, ο Tσίπρας είναι άθεος




Κυριάκος, ο θρησκευόμενος

Μια ακόμα συνάντηση, εκτός αυτής με τον Πειραιώς Σεραφείμ, φαίνεται ότι είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή ήταν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 5 Νοεμβρίου.


Εκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει στην παρούσα φάση συμφωνία μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας και ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να θέσει προς συζήτηση στην Ιεραρχία το άρθρο 3 του Συντάγματος, αν και η Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει το εν λόγω άρθρο στις προτάσεις της.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν: «Εγώ είμαι χριστιανός,ο Τσίπρας είναι άθεος».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του του απάντησε ότι η Εκκλησία συζητά με όλες τις κυβερνήσεις και διαβεβαίωσε τον Κ. Μητσοτάκη πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργός θα συζητήσει και μαζί του».

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που είναι εκκρεμείς για δεκαετίες και προκαλούν ζημιά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. Να θυμίζουμε πως η αρχική ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμφωνία ήταν θετική, ανεξάρτητα αν στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν “ειρωνική”.





Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/mitsotakis-se-ieronymo-ego-eimai-christianos-o-tsipras-einai-atheos/#ixzz5XF5cO7Tm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου