Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2018

Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του 19χρονου ο Κούγιας – «Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία»





Για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας καταδίκασε τον βίαιο ξυλοδαρμό.

«Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου», είπε. «Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία. Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα και μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι. Ειδικά στις φυλακές Αυλώνος τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνονται. Άλλα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό για να μάθουν ελληνικά, Έλληνες που επιμορφώνονται, σπούδασαν, τελειώνουν το Πολυτεχνείο. Ωστόσο μέσα στη φυλακή υπάρχει μια αντίληψη που είναι μια διάθεση απενεχοποίησης επειδή και οι ίδιοι έχουν κάνει σοβαρά εγκλήματα κατά της κοινωνίας. Αντιδρούν σε ακραία εγκλήματα και αυτό δεν συνηθίζεται σε ιδρύματα φυλακών ανηλίκων. Συνήθως γίνεται σε φυλακές ενηλίκων, για παράδειγμα θυμόμαστε την υπόθεση Δουρή», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ήμουν δικηγόρος του πατέρα που σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του έξω από τον ανακριτή. Μέσα στη φυλακή, αυτή η διάθεση σε ειδικά εγκλήματα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, υπάρχει. Αλλά είναι μια πράξη που δεν μπορεί να πει κανείς καλά του κάνανε».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/katadikazei-ton-xylodarmo-toy-19chronoy-o-koygias-i-koinonia-tis-fylakis-einai-mia-idiaiteri-koinonia/#ixzz5ZNA17lVd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου