Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2018

Κώστας Καραμανλής - Νατάσα Παζαΐτη: 20 χρόνια κοινής ζωής, άρρηκτα συνεδεμένοι, μαζί στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα



«Ποια είσαι εσύ; Πώς σε λένε;»

Οταν ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε να μάθει το όνομα της γλυκιάς φοιτήτριας της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που βρέθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο νέο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το 1988, δεν περνούσε καν από το μυαλό του πού θα οδηγούσε αυτή η γνωριμία... «Νατάσα» απάντησε δειλά η ψιλόλιγνη κοπέλα με τα ξανθά μαλλιά.

Δέκα χρόνια μετά, το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1998, η Νατάσα Παζαΐτη και ο Κώστας Καραμανλής χόρευαν τον Ησαΐα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Πρώτη Σερρών.


Μνήμες από το γάμο τους
Άφθονο τσίπουρο, παραδοσιακοί ακανέδες (λουκούμια) και διάφορα εδέσματα υπήρχαν στα εκατοντάδες τραπέζια που στήθηκαν στην πλατεία της Πρώτης Σερρών για τους χιλιάδες καλεσμένους του νιόπαντρου ζευγαριού Κώστα Καραμανλή και Νατάσας Παζαΐτη.










Με πανηγυρικό τρόπο έφθασαν οι μελλόνυμφοι στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, αφού όλοι οι γύρω δρόμοι, τα μπαλκόνια και οι ταράτσες των σπιτιών ήταν γεμάτα από φίλους, συγγενείς, κατοίκους της Πρώτης και οπαδούς του κόμματος, οι οποίοι τους έραιναν με λουλούδια και ρύζι.
Από το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή ξεκίνησε με τα πόδια και συνοδευόμενος από τον πατέρα του Αλέκο, τη μητέρα του Αλίκη και τον αδελφό του Γιώργο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.
Ο γαμπρός, που έγινε αντικείμενο ενθουσιωδών εκδηλώσεων από το πλήθος, φορούσε μαύρο κουστούμι, άσπρο πουκάμισο και μονόχρωμη γκρι γραβάτα. Έφθασε στην εκκλησία πέντε λεπτά πριν από τις 7 εμφανώς συγκινημένος αλλά και... τρακαρισμένος.
Αντίθετα, με ένα πλατύ και γλυκό χαμόγελο συνεχώς στα χείλη έφθασε στις 7 ακριβώς στην εκκλησία η νύφη Νατάσα Παζαΐτη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και ντυμένη στο κατάλευκο και απλό νυφικό της.
Περισσότερα από 10.000 άτομα ήταν οι καλεσμένοι στον γάμο, οι οποίοι κατέκλυσαν την Πρώτη.
«ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ»
Η γαμήλια τελετή, που διήρκεσε τρία τέταρτα της ώρας, έγινε παρουσία 300 περίπου προσκεκλημένων και κάτω από αφόρητη ζέστη παρά τα κλιματιστικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί. Στο εσωτερικό του ιερού ναού επιτράπηκε η παρουσία ενός τηλεοπτικού καναλιού ­ της ΕΡΤ ­ που «μοίρασε» την εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια.
Ο γαμπρός και η νύφη μετά την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής βγήκαν χέρι-χέρι από τον ιερό ναό, κατευθύνθηκαν με τα πόδια στην πλατεία και χαιρέτησαν το πλήθος που τους επευφημούσε και τους ευχόταν «Να ζήσετε».
Το νιόπαντρο ζευγάρι αναχώρησε στη συνέχεια οδικώς από την Πρώτη Σερρών για τη Θεσσαλονίκη, όπου και πέρασε την πρώτη νύχτα του γάμου στο σπίτι όπου έμεναν τα τελευταία πέντε χρόνια στην οδό Μητούδη, στην περιοχή της Ανάληψης.

ΑΠΟ ΤΟ 1989
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνώρισε την κ. Παζαΐτη το 1989 όταν εργαζόταν στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών.
Το αρχικό ειδύλλιο μετατράπηκε σε σοβαρή σχέση που κρατήθηκε μυστική έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Η Νατάσα Παζαΐτη εγκατέλειψε αργότερα το πολιτικό γραφείο του μελλοντικού συζύγου της και εργαζόταν σε κατάστημα με είδη δώρων.

Από την Παρασκευή άρχισαν να καταφθάνουν στην Πρώτη οι συγγενείς και φίλοι του ζεύγους των νεονύμφων, καθώς και βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από ολόκληρη την Ελλάδα και οπαδοί του κόμματος από την Καβάλα μέχρι και τη Φλώρινα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έφθασε στην Πρώτη στις 2.30 το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη και τον υποδέχθηκαν έξω από το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή εκατό περίπου συγχωριανοί του που του έδωσαν τις ευχές τους για κάθε ευτυχία.
ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ

Η Νατάσα Παζαΐτη φιλοξενήθηκε στο σπίτι της οικογένειας του Άγγελου Νουβάκη από όπου βγήκε μόνον για να πάει στην εκκλησία που βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων.
Από τις 3 το απόγευμα οι φίλες της άρχισαν το ντύσιμο της νύφης .
Στο σπίτι της οικογένειας Καραμανλή στην Πρώτη, καθώς και στα σπίτια των νεόνυμφων στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα έφθασαν εκατοντάδες δώρα με ευχετήριες κάρτες.
«Σήμερα γαμπρός ­ αύριο πρωθυπουργός» ήταν και το κεντρικό σύνθημα εξάλλου των εκατοντάδων οπαδών του κόμματος που έφθασαν με πούλμαν στην Πρώτη από πολλές περιοχές της Μακεδονίας.
«Ντυμένος» στα γιορτινά του και ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής ­ το ιστορικό καμπαναριό του χρονολογείται από το 17ο αιώνα ­ όπου τελέσθηκε ο γάμος. Μπροστά στο ιερό δέσποζαν οι δυο λευκές λαμπάδες, ενώ ο χώρος εσωτερικά στολίσθηκε με λουλούδια, κυρίως γιασεμιά.
Κουμπάροι των νεονύμφων ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η σύζυγός του Κλεοπάτρα.



Η γαμήλια δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον ιερό ναό, όπου στρώθηκαν εκατοντάδες τραπέζια κυρίως με το πατροπαράδοτο τσίπουρο και τους ακανέδες (λουκούμια)

Την ευτυχία του ζεύγους επισφράγισε η γέννηση των διδύμων



Η σεμνότητα και η διακριτικότητα της Νατάσας, όπως και η αποδοχή της από τον πολύ κόσμο, είναι μέχρι και σήμερα πολύ μεγάλες. Δεν αλλοίωσε την προσωπικότητά της, ούτε έδειξε δείγματα σνομπισμού.

Αντιθέτως, προτίμησε το ρόλο της συζύγου και μητέρας χωρίς να εγκαταλείπει ωστόσο τα ενδιαφέροντά της.



Αλλά και ο Κώστας Καραμανλής φρόντισε με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους ζωής να στέκεται δίπλα της αρωγός, σύντροφος και πατέρας που από κοινού ανέλαβαν το μεγάλωμα των παιδιών τους!

Αναρτήθηκε από Pirinas Karamanli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου