Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

ΝΔ για Βούτση: Να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη (BINTEO)





Νίκος Βούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρούστηκαν άγρια το βράδυ της Τρίτης (18.12.2018) κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Και η κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής φαίνεται πως δεν θα τελειώσει εδώ.


Μετά την… πρόταση – πρόκληση του προέδρου της Βουλής προς τη ΝΔ να του… κάνει πρόταση μομφής, πηγές της Νέας Δημοκρατίας “σήκωσαν το γάντι” και κάλεσαν τον Νίκο Βούτση “να μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη”.

«Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη ο κ. Βούτσης. Οι πράξεις του θα δείξουν αν κατάλαβε τι έκανε» ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και… κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής «να μη συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης». «Έλαβε σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφεραν.

Νωρίτερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης είχε ουσιαστικά προκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του. «Εκ του συντάγματος υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.
Ο καυγάς

Ο καυγάς ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό. Ο Νίκος Βούτσης μέχρι να… ανάψει η φωτιά είχε παρέμβει μόνο μία – δυο φορές για να ζητήσει από το Σώμα να κάνει ησυχία.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε μια βουλευτή της αντιπολίτευσης, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι ενοχλήθηκε από την συμπεριφορά της. Οργισμένος ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: “Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω“!


Αμέσως… παρενέβη ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας: “Παρακαλώ μην κάνετε υποδείξεις”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε απευθυνόμενος στην βουλευτή: “Υποδείξεις τέτοιες όχι σε μένα! Να περάσετε έξω!“.

Ο Νίκος Βούτσης… επέμεινε: “Κύριε πρόεδρε, εγώ προεδρεύω. Δεν προεδρεύετε εσείς. Και δι’ εμού να μιλάτε”.

“Να κάνετε σωστά την δουλειά σας“, επανήλθε ο αρχηγός της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως “φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής. Αρκετά πια! Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας κατεβείτε κάτω”.

Για να συνεχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας “κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα, αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα την επιβάλω εγώ”.

Εκεί πέταξε νέο “καρφί” προς τον Νίκο Βούτση ότι συμπεριφέρεται έτσι επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής πως “εσείς βρίσκεστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο“.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου