Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Μένουν οι διαφορές...





...πέφτουν οι τόνοι...

Ηπιότεροι τόνοι σε σχέση με την ένταση των προηγούμενων ημερών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. επικράτησαν στη...

συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με σκοπό να προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής.

Ωστόσο, όλα τα θέματα στα οποία είχαν σημειωθεί προστριβές ανάμεσα στα δύο κόμματα, όπως π.χ. ορισμένες λίστες υποψηφίων σε κάποιους νομούς της χώρας για τις βουλευτικές εκλογές και η κομματική πειθαρχία για το Μακεδονικό, παρέμειναν ανοιχτά.

Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα η πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ρητής αναφοράς του εκπροσώπου της στην ενημερωτική συνάντηση της Πέμπτης με τους δημοσιογράφους (ότι θα τεθεί κομματική πειθαρχία επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα), απέδιδε τα όσα με σαφήνεια ειπώθηκαν σε προσωπικές απόψεις που εξέφρασαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου και σε παρανόηση...

Απόλυτα έτοιμοι
Ενδεικτική ήταν εξάλλου η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά στην τοποθέτησή της να ωραιοποιήσει την εικόνα εσωστρέφειας και την κατάσταση εσωκομματικού αναβρασμού που σοβεί τις τελευταίες ώρες στο Κίνημα Αλλαγής.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την καθοριστική μάχη των εκλογών. Το κλίμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν», τόνισε στην εισήγησή της, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τους τριγμούς με τη ΔΗΜ.ΑΡ. για τα ψηφοδέλτια και τη στάση στο Μακεδονικό.

Η συνέχεια πρόκειται να δοθεί -όπως προαναφέρθηκε- στις ανακοινώσεις ενός μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων στην Κεντρική Επιτροπή (Κυριακή 11 το πρωί – ξενοδοχείο «Κάραβελ»).

Ισχυρή Κεντροαριστερά
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής να αποκτήσει πιο προοδευτικό λόγο και τοποθετήσεις σε όλα τα ζητήματα, να μείνει σταθερό στη απόφαση για ισχυρή Κεντροαριστερά και να επιμείνει υπέρ της ώσμωσης των χώρων που ανήκουν στην Κεντροαριστερά. Κατέθεσε, δε, την πάγια θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. για επίλυση του Μακεδονικού υπό συγκεκριμένους όρους.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης ανέφερε ότι στρατηγικός αντίπαλος της σοσιαλδημοκρατίας είναι η συντηρητική παράταξη και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να οδηγεί σε ταυτίσεις με τη Ν.Δ. «Το δίλημμα πρέπει να είναι: τρίτη θέση για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή για τη Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ., Στέργιος Καλπάκης, τάχθηκε υπέρ «πολύχρωμων ψηφοδελτίων» που να εκφράζουν το σύνολο του χώρου, ενώ έθεσε το θέμα του Χρήστου Μέγα που πιθανότατα «κόβεται» από το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας.

«Καλλιεργείται η αντίληψη ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει Επικρατείας για τον Θεοχαρόπουλο και όταν λέμε στο ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους με σταυρό τούς αρνούνται», σχολίαζαν πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρώντας να αναδείξουν την αντίφαση των εταίρων τους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να καλλιεργεί την αντίληψη ότι όλοι οι άλλοι πλην εκείνου είναι «μουσαφίρηδες» και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να κυριαρχεί για την εκπροσώπηση στη νέα Βουλή αυτό που -όπως υποστήριξε- έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης «εντάξει να έρχονται στον πρόναο ή έστω στον κυρίως ναό, αλλά στο ιερό δεν μπαίνει όποιος κι όποιος».
Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου