Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2018

Βούτσης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση...




...από τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Την πεποίθησή του ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών», εκφράζει ο...
πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας, σε συνέντευξή του στη Real News, ότι «η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση».

«Αντίθετα», παρατηρεί ο ίδιος, «είναι φανερό από πολλούς έγκριτους δημοσιολογούντες ότι έχει καταρρεύσει το τεχνητό "αντι-ΣΥΡΙΖΑ τείχος" που είχε γίνει προσπάθεια να οικοδομηθεί με μια δήθεν υγειονομική ζώνη, που ήταν και είναι η στρατηγική της Δεξιάς για προσέλκυση προσωπικοτήτων και πολιτών της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατικής παράδοσης».

Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει ιστορική και θετική για τη χώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όποιος λέει όχι σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία».

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει προβληματισμένος για το κλίμα οξύτητας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Kοινοβουλίου, διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν φοβάται ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να κυριαρχήσει, «γιατί, όσοι "σηκώνουν σκόνη" με ύβρεις και χυδαιότητες που φτάνουν μέχρι τα "προδότες" και "μειοδότες", μένουν γυμνοί από επιχειρήματα».

Τέλος, κάνει λόγο για «απολύτως συνειδητή μετατόπιση-ομηρία σε ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ», που ωστόσο «γονιμοποιεί τις διεργασίες για τη διαμόρφωση προοδευτικού πόλου».






Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου